De winnaars van het FIFA 17 toernooi, Floris Jan Mourik en Jamie van Haaren, met Frank van de Slot, E-speler van Sparta Rotterdam. Foto: PR
De winnaars van het FIFA 17 toernooi, Floris Jan Mourik en Jamie van Haaren, met Frank van de Slot, E-speler van Sparta Rotterdam. Foto: PR

Opnieuw FIFA-toernooi tijdens Karel Stegeman Toernooi

RUURLO – Na het succes van het eerste toernooi vorig jaar wordt tijdens de komende editie van het Karel Stegeman Toernooi voor de tweede keer een E-toernooi op de PlayStation 4 gespeeld, dit keer onder de naam Pepsi Max FIFA 18 Toernooi.

Vorig jaar gingen Floris Jan Mourik en Jamie van Haaren uit Doetinchem met de eer strijken en de grote vraag is nu: Wie worden dit keer de beste FIFA 18-spelers van de Achterhoek? Zondag 20 mei om 12.00 uur worden alle deelnemers verwacht op sportpark 't Rikkelder voor ongetwijfeld weer een spannende strijd. Het toernooi wordt samen met Dutch Game Masters georganiseerd en zal op sportpark 't Rikkelder gehouden worden in een tent voor de kantine. De toernooideelnemers worden op een leuke en interactieve manier door het toernooi geleid. Naast het feit dat de deelnemers er met de titel 'Beste FIFA 18 speler van de Achterhoek' vandoor kunnen gaan, zijn er ook te gekke prijzen te winnen zoals voetbaltickets, voetbalshirts en een PS4-controller. E-spelers vanaf tien jaar kunnen hun FIFA 18 skills laten zien op het Karel Stegeman Toernooi in Ruurlo. Inschrijving is mogelijk via: http://www.karelstegemantoernooi.nl/fifa.


Ceilândia EC opvallende debutant op Karel Stegeman Toernooi

RUURLO – Bij de start van de 34ste editie van het Karel Stegeman Toernooi op Pinksterzaterdag 19 mei is de Braziliaanse debutant Ceilândia EC van de twaalf deelnemende teams ongetwijfeld de meest opvallende naam.

Hoewel exact vijftien jaar geleden met Escola de Futebol Carioca al eens eerder Brazilianen in Ruurlo te gast waren, is er met Ceilândia EC toch sprake van team van een ander kaliber. Escola de Futebol Carioca was een verzameling talenten die aan de hand van de Belgische oud-international Roger van Gool op een contract bij een Europese club uit waren. Ceilândia EC is echter een echte club uit Ceilândia, een voorstad van Brasilia, de huidige hoofdstad van Brazilië.
Brasilia werd aan het einde van de jaren vijftig van de vorige eeuw uit de grond gestampt en is sinds 1960 de hoofdstad en telt inmiddels ruim drie miljoen inwoners. De voetbalclubs uit Brasilia zijn dus daarom allen nog zeer jong. Ceilândia EC werd in 1963 opgericht en pas in 1978 officieel geregistreerd.

Zo'n tien jaar geleden is de club echt serieus werk gaan maken van hun jeugdopleiding en recent bouwde de club haar Training Center en ondertekende men een overeenkomst met het bedrijf Brasilia New Talents (BNT). BNT is een bedrijf voor sportmanagement dat zorgt voor de jeugdafdeling van een aantal clubs, onder andere ook voor Red Bull en Desportivo Brasil. Hierdoor zijn inmiddels diverse spelers doorgestroomd naar clubs uit de Braziliaanse hoogste divisie. BNT maakt ook de trip naar ons land mogelijk. In tegenstelling tot andere teams, die op vrijdag 18 mei in Ruurlo arriveren, komt Ceilândia EC reeds op woensdag 16 mei in ons land aan. De spelers verblijven tot vrijdag met hun begeleiders in Hotel Avenarius in Ruurlo en gaan vervolgens naar hun gastgezinnen. Na de pinksterdagen keren de Brazilianen op dinsdagmorgen huiswaarts.

Naast het afwerken van een aantal trainingssessies speelt Ceilândia EC op donderdagavond 18 mei in Ruurlo op sportpark 't Rikkelder een oefenwedstrijd tegen het Duitse 1.FC Bocholt 1900.