De vossen kunnen overal in de doolhof zitten. Foto: PR
De vossen kunnen overal in de doolhof zitten. Foto: PR

Vossenjacht in Ruurlose doolhof

RUURLO - In de doolhof in Ruurlo wordt op vrijdag 11 mei een vossenjacht gehouden. De hele middag lopen er 'vossen' rond in opvallende kleding en het is de bedoeling dat de bezoekers die opsporen, want elke vos heeft een vraag.

Bij de kiosk aan de ingang krijgt men een pen met een deelnameformulier waarop de antwoorden op die vragen kunnen worden ingevuld. Als bezoekers dit deelnameformulier na afloop bij de kiosk inleveren krijgen ze een traktatie en maken ze kans op het winnen van een prijsje. Na afloop van de vossenjacht wordt er uit alle ingeleverde formulieren een winnaar getrokken. De prijzen worden opgestuurd dus daar hoeft men niet op te wachten.

Met het hele gezin op 11 mei naar deze spannende middag in de Doolhof Ruurlo aan de Hengeloseweg met de vossenjacht. De vossen beginnen te lopen vanaf 13.30 tot 17.00 uur.
De entreeprijs voor kinderen bedraagt 2 euro en volwassenen 3 euro.
Meer informatie: VVV Ruurlo, tel. 0573-453926, www.vvvruurlo.nl.


't Hanenfeest Buurtvereniging De Bruil en Omstreken

RUURLO – Het jaarlijkse 't Hanenfeest' van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken vindt dit jaar van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei weer plaats op het feestterrein achter café het Haantje aan de Stapeldijk in Ruurlo. 't Hanenfeest gaat op vrijdagavond 25 mei van start met een barbecue voor eigen leden. De Sleppers uit Ruurlo zullen deze avond muzikaal omlijsten.

Zaterdag 26 mei om 12.30 uur start de jaarlijkse Kinderoptocht. Aansluitend vinden de traditionele volksspelen plaats met onder andere het vogelschieten, vogelknuppelen en de stoelendans. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor de kinderen aanwezig. Zaterdagavond is de feesttent geopend vanaf 20.30 uur en zorgt de band De Bankdirecteuren uit Vorden voor een grandioos feest. Deze band treedt een aantal keer per jaar op en Buurtvereniging De Bruil en Omstreken is erg verheugd dat ze 'op' De Bruil komen spelen. De feesttent is voor iedereen toegankelijk. Kaarten kunnen online via de website www.debruil.nl besteld worden. Dus kom gezellig naar de feesttent aan de Stapeldijk

Zondagmorgen 27 mei om 10.00 uur start de dag met een Oltimer tractortoertocht van ongeveer veertig kilometer door het mooie buitengebied van Ruurlo en omgeving. Kosten voor deelname zijn 12.50 euro per persoon, dit is inclusief lunch en twee consumpties. Opgave kan nog tot 20 mei via info@debruil.nl of bij Linda Olthuis, tel. 0573-491646 (op werkdagen na 16.00 uur). De tractoren dienen minimaal WA verzekerd te zijn. Daarnaast vindt zondag 27 mei de derde editie van de Bruilse Fair plaats. Evenals vorig jaar wordt de fair gehouden op het feestterrein achter café t Haantje. De Bruilse Fair start om 11.00 en duurt tot 16.00 uur. Er is voor elk wat wils.


Occasionspektakel Herwers Hengelo

HENGELO - Een andere auto nodig, maar geen tijd om alle autobedrijven te bezoeken? Herwers in Hengelo (Gld) houdt van 11 tot en met 13 mei een occasionspektakel, waarbij maar liefst 350 occasions tegelijk te zien zijn.

Het Herwers occasionspektakel vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats. Deze dagen zijn voor de autokoper een unieke kans om de juiste auto te vinden. "Nergens anders kun je op zo'n relaxte en ongedwongen manier zoveel auto's met elkaar vergelijken", aldus Maarten Wullink van Herwers Groep.

Op het terrein aan de Kruisbergseweg staan tijdens het occasionspektakel maar liefst 350 auto's opgesteld. Het aanbod is heel divers: sportieve auto's, zakelijke auto's, blikvangers, compacte autootjes, grote auto's en auto's waar je met gemak een half voetbalteam in kunt vervoeren. Ook is er een groot aanbod van Crossovers, dé gezinsauto van dit moment. Crossovers zijn sterk, bieden voldoende ruimte, zijn veilig en comfortabel. Herwers heeft ze in allerlei uitvoeringen. Tijdens deze dagen zijn er ongekend hoge inruilprijzen en duizenden euro's voordeel voor alle auto's.

Gezinsuitje
Uiteraard denkt Herwers aan het hele gezin. Zo is er voor de kinderen een springkussen waar ze zich kunnen uitleven terwijl ouders onbezorgd rondkijken. Voor wie wil bijkomen van alle indrukken staat het Herwers team klaar met een kop koffie, drankjes van de bar en verder is er een frietwagen met gratis frietjes, een lekkere snack of een ijsje. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens het occasionspektakel is iedereen welkom op 11 mei van 10.00 tot 21.00 uur en op 12 en 13 mei van 10.00 tot 17.00 uur aan de Kruisbergseweg 8 in Hengelo (Gld.). Hemelvaartdag (10 mei) is de zaak gesloten, maar zijn de auto's buiten te bewonderen.