Borculo op reis naar Delft

BORCULO - De Historische Vereniging Borculo heeft na het succes van de reis naar Münster het idee opgevat een busreis naar Delft te organiseren. Er wordt onder meer een bezoek gebracht aan de Nieuwe Kerk, met de grafkelder van de Oranjes. Daarin is prins Willem V bijgezet, de prins die in de roerige tijden rond 1776 de Heerlijkheid Borculo kocht.

Holland was in die tijd afwisselend verwikkeld in oorlogen met Engeland, Pruisen en Frankrijk. Van alle kanten lag onze republiek onder vuur. Voor al die oorlogen had men heel veel paarden nodig, en voor die paarden stoeterijen. Onder andere in Borculo werd er een gevestigd. De aankoop door Prins Willem V is de link met het koninklijk huis. Koning Willem-Alexander is immers ook Heer van Borculo.
Naast het bezoek aan de Nieuwe Kerk, waar een prachtig glas-in-lood raam van de hand van de in Borculo woonachtige Annemieke Punt te bewonderen is, gaat het gezelschap naar 'De Porceleyne Fles', de fabriek waar het wereldberoemde Delfts blauw wordt gemaakt.
De reis is op zaterdag 30 juni. Vertrek om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats bij zwembad het Timpke aan de Haarloseweg 10 in Borculo. De terugkeer zal rond 18.00 uur zijn. De kosten bedragen 40 euro per persoon. Wie mee wil kan zich tot 27 mei opgeven door een mail te sturen naar naar delft@hisvebo.nl. Vermeld daarbij naam, adres en telefoonnummer en het aantal personen.Bellen mag ook: Alie Huurneman 0545-273543. Er zijn tachtig plaatsen beschikbaar.


Openluchtdienst bij de Zwiepse Molen

ZWIEP - PG Lochem houdt op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) een openluchtdienst bij de Zwiepse molen. Ds. Jan Willem Drost zal voorgaan.

Brassband Chr. Muziekvereniging 'Accoord' uit Haarlo - Neede onder leiding van Henk Jan Radstake zal de dienst muzikaal ondersteunen en de samenzang begeleiden. Na afloop is er koffie of thee met eventueel iets lekkers, op eigen kosten. De dienst wordt gehouden in de open lucht, maar als het weer niet meewerkt is het mogelijk om de viering naar binnen te verplaatsen, eveneens bij de molen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor de fiets en auto. Aanvang van de viering is 10 uur. De Diaconie PG Lochem hoopt dat veel mensen hun fietstocht onderbreken om die met de dienst een extra dimensie te geven.