Lezing Voltooid leven in de Sprankel

RUURLO - In de Sprankel, Domineesteeg, Ruurlo is op 15 mei vanaf 20.00 uur een bijeenkomst over het onderwerp 'voltooid leven'. Toegang is gratis.

In de afgelopen maanden is er veel gesproken over levensbeƫindiging voor mensen zonder dat er sprake is van een ziekte. Het is vooral ter sprake gekomen vanwege het voorstel in de Tweede Kamer van D66-kamerlid Pia Dijkstra. Het onderwerp 'Voltooid leven' is ook voortdurend aan de orde geweest tijdens de onderhandelingen voor het huidige kabinet.

Waar gaat dit nu eigenlijk precies over? Is dit hetzelfde als euthanasie? En hoe zou dat dan in zijn werk gaan als ik mijn leven 'voltooid' vind, en er een einde aan wil hebben? Wie beslist er dan? Of word ik geacht mijn leven als voltooid te beschouwen als ik 75 jaar oud ben en lichamelijk niet zoveel meer kan? En waarom zijn er mensen op tegen dat dit wetsvoorstel ook echt in de wetgeving wordt vastgelegd?

De avond wordt ingeleid door Dr. H. Sportel, huisarts in Ruurlo, door mevrouw Jodie Ras, geestelijk verzorgster in de psychiatrie (Humanistisch Verbond), en door Ds. Tinus Gaastra, predikant van de PKN kerk in Ruurlo.
U wordt van harte uitgenodigd voor deze boeiende avond.


Inzameling oud papier CBS WonderWijs

RUURLO - Zaterdag 12 mei houdt CBS WonderWijs, zoals iedere tweede zaterdag van de maand, vanaf 9.00 uur in Ruurlo huis aan huis de inzameling van oud papier. Het papier dat in dozen of gebundeld aan de weg is klaargezet wordt door de mensen van de basisschool meegenomen. Ook kan papier worden gebracht naar de container die opgesteld staat aan de Spoorstraat, op het industrieterrein direct naast de spoorlijn.