Circus Bernardo is opgericht door Armando Renz. Een circusman opgegroeid in de wereld van zand en zaagsel. Foto: PR.
Circus Bernardo is opgericht door Armando Renz. Een circusman opgegroeid in de wereld van zand en zaagsel. Foto: PR. Foto:

Circus Bernardo trekt door Berkelland

BERKELLAND – Circus Bernardo trekt momenteel door Berkelland. Afgelopen weekeinde had het circus haar tenten in Eibergen aan de Nieuwe Maat voor vier voorstellingen opgeslagen. In de komende weken is het circus in Ruurlo, Borculo en Neede te vinden waar telkens ook vier voorstellingen worden verzorgd.

Door Jan Hendriksen

In Ruurlo geeft Circus Bernardo van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei vier voorstellingen op bedrijventerrein De Vente. De voorstelling op vrijdag 18 mei begint om 17.00 uur, zaterdag 19 mei en zondag 20 mei om 15.00 uur en maandag 21 mei om 14.00 uur. In Borculo worden aan de Haarloseweg van woensdag 23 tot en met zondag 27 mei ook vier voorstellingen verzorgd. Woensdag 23 mei begint de voorstelling om 15.00 uur, vrijdag 25 mei om 17.00 uur, zaterdag 26 mei om 15.00 uur en zondag 27 mei om 14.00 uur. In Neede slaat Circus Bernardo van woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni haar tenten aan 't Roodland op. Woensdag 30 mei begint de voorstelling om 15.00 uur, vrijdag 1 juni om 17.00 uur, zaterdag 2 juni om 15.00 uur en zondag 3 juni om 14.00 uur.

Circus Bernardo is opgericht door Armando Renz. Een circusman opgegroeid in de wereld van zand en zaagsel. Zijn vader werkte met grote Indische olifanten. In de grote stal waar de drie dikhuiden verbleven was Armando al vanaf kleins af aan te vinden. Iedere dag hielp hij zijn vader mee met het voeren, trainen en verzorgen van zijn vrienden. Toen vader ouder werd en niet alles meer aankon besloot Armando het stokje over te nemen. Hij schitterde op diverse circusfestivals en grote circussen in heel Europa. In 2015 was het tijd voor de olifanten om met pensioen te gaan. Sinds die tijd verblijven zij in een dierentuin. Ze zijn daar erg gelukkig. Armando zelf is nog lang niet toe aan de VUT. Hij heeft in vele circussen gewerkt en heeft dingen gezien die hij zelf totaal anders zou doen, en dingen die hij precies zo zou doen. Met deze kennis is hij Circus Bernardo gestart en reist hij door Europa In 2018 is het de beurt om een tournee door Nederland te maken. Het circus verheugt zich op de komst naar Ruurlo, Borculo en Neede. Het programma van Circus Bernardo duurt ruim anderhalf uur, inclusief een pauze. Men ziet onder meer prachtige paardendressuur, vrolijke clowns, lenige acrobaten en nog veel meer langs komen.