Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts (vijfde op halve finale NK Acrogym). Foto: PR
Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts (vijfde op halve finale NK Acrogym). Foto: PR Foto:

RGV Ruurlo draait met drie verschillende sporten mee in de top

Ruurlo – Er zijn dit weekend door de 22 sporters van RGV Ruurlo mooie oefeningen neergezet op de plaatsingswedstrijden Trampolinespringen A/B-Niveau in Soest, de Toestelkampioenschappen in Varsseveld voor Turnen Dames in Varsseveld en het Acroteam mocht afreizen naar 's-Hertogenbosch voor de halve finale E-Niveau. Zelfs enkele mooie oefeningen eindigde op het podium. Voor trampolinespringen was er goud voor Tara Buitenhuis & haar partner van KDO Apeldoorn en er was brons voor Harris Pondes. Bij de turnsters was er een medaille regen want per toestel waren er medailles te verdienen. In totaal zijn er elf medailles behaald.


15de Editie Oosterwijkse Pinksterfeesten in Zelhem

ZELHEM - De jaarlijkse Oosterwijkse Pinksterfeesten zijn zaterdag 19 en zondag 20 mei in Zelhem op het feestterrein aan de Hogeveldweg nabij nummer 6 in Zelhem. Een heel weekend Achterhoekse gezelligheid voor het hele gezin.

ZAMC Pinkstercross op zaterdag 19 mei, aanvang 13.00 uur: De Zelhemse Auto en Motorclub (ZAMC) organiseert als onderdeel van de Oosterwijkse Pinksterfeesten een Pinkstercross. Op het terrein heeft de ZAMC een plek toegewezen gekregen met een stukje bos. Het crossevenement maakt dus onderdeel uit van de Oosterwijkse Pinksterfeesten en is dit jaar nieuw in het programma.

Oldtimer toertocht voor tractoren en auto's, start vanaf 14.00 tot ongeveer 17.00 uur: Op zaterdagmiddag wordt een oldtimer toertocht voor tractoren, auto's en motoren uit de bouwjaren tot ca. 1970 verreden. Opgave hiervoor kan nog

Luchtballonnen: De bedoeling is dat er om ongeveer 20.00 uur drie luchtballonnen de lucht in gaan.

Feestavond met Duo Double XL vanaf 20.30 uur, de muziekkeuze ligt bij het publiek aan.
Zondag 20 mei van 10.00 tot 17.00 uur de grote Trekkertrekwedstrijden: Op eerste pinksterdag zijn de grote trekkertrekwedstrijden.

Zitmaaier trek: Naast de grote trekkers is dit jaar ook plaats voor de kleine trekkers: de zitmaaiers. Traptrekker/skeltersprint: Deze categorie is tijdens de pauze op de hoofdbaan. De kinderen mogen met hun eigen materiaal meedoen aan een wedstrijdje op onze baan. Traptrekker t/m 7 jaar. Skelter van 8 t/m 11 jaar. Ook zal er de gehele dag weer kindervermaak zijn.

Vanaf 20.30 uur Perfect Showband: Zondagavond 20 mei zullen de Oosterwijkse Pinksterfeesten worden afgesloten met een spetterend tentfeest met medewerking van de Perfect Showband. Aanvang 20.30 uur.

Voor opgave en meer info voor de verschillende onderdelen zie de website.


www.oosterwijksepinksterfeesten.nl


Open tuin Hof te Ruurlo

RUURLO - In Hof te Ruurlo staat een grote verscheidenheid aan planten in de 'Cottage-achtige' tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Wat welbekend is dat er meer dan 525 verschillende soorten Hosta staan. Meest in de pot zodat ze er eindeloos mee kunnen schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven. De tuin van 1100 m² met twee vijvers en is verder ingedeeld door muurtjes en Taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daardoor is het telkens weer verrassend.

Meer informatie en andere open dagen kan men ook nalezen op de website www.hofteruurlo.nl.

De tuin is opengesteld op: Zaterdag, 19 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag, 21 mei, tweede pinksterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Hof te Ruurlo, Borculoseweg 40, 7261 BK Ruurlo, naast de molen 'Agneta'. Ingang is aan de Molenlaan. Toegang met een vrije gift.


Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo

RUURLO - Op de laatste ledenavond van het seizoen 2017-2018 van de Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo zal het duo Weerkommen uit Lichtenvoorde op donderdag 17 mei een gevarieerd programma verzorgen voor de vrouwen. De avond vind plaats in zaal De Tapperij en begint om 20.00 uur. Tevens worden door de leden op deze avond de gemaakte werkstukken tijdens workshops of andere wijze tentoongesteld.