Fonds 2013 kent ruim 32.000 euro toe

Tien projectbijdragen en 33 evenement-bijdragen

BORCULO - De Stichting Fonds 2013, ontstaan na de verkoop van de Stichting Centrale Antenne Inrichting Borculo (SCAI), heeft in de vergadering van 19 april 2018 weer nieuwe aanvragen voor projectbijdragen en evenementbijdragen behandeld.

Er zijn 34 aanvragen voor een evenementenbijdrage behandeld. Hiervan is er één afgewezen. Totaal werd een bedrag van € 9.900,00 toegekend aan: Stg Zonnebloem Geesteren/Gelselaar, Stichting Synagoge Borculo (2x), JA Haarlo (werkgroep Haarlo's Belang), CGZ de Lofstem, Eikenlaan II, Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek, De Berkelkapel, Stichting D'n Tuut'n, De Berkelzangers, Stichting Duursport Gelselaar, De Knollentrekkers, Gezamenlijke Borculose Basisscholen, Buurtvereniging het Hofplein, Vriendenclub Knollentrekkers, Gymvereniging Borchlo, Stichting D'n Sproakelbarg, EGVV, LR Hamelandse Ruiters (2x), Hamelandse Menners, St. Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo (2x), Buurtvereniging Lange Wal Hofstraat, Sinterklaas Commissie Borculo, Haarlo's Belang (Ouderensoos Haarlo), T.T.V. Heure, KV Olympia '22 (2x), Buurtvereniging De Bleeke, Zorgboerderij 'de Scholte', Buurtvereniging Bisschop van Munsterstraat, Buurtvereniging Tedinkweide.

Projectaanvragen
De volgende projectaanvragen werden positief beoordeeld: Recreatie & Zorg 'De Leerkotte', aanschaf rolstoelfiets: maximaal 4.000 euro; Fotoclub Berkelland, Organisatie foto-expositie: 1.500 euro; Stichting OPONOA, Excursie naar kamp Westerbork voor groep 8 van de basisscholen in Borculo: 1.000 euro; Brandweer- en Stormrampenmuseum, taxatie / inventarisatie: 1.000 euro; Speeltuinvereniging De Koppel, aanschaf speeltoestel: 1.000 euro; Geesterens Belang, herhalingscursussen reanimatie en AED: 20 euro per cursist (53x = 1.060 euro); Videoclub Berkelland, aanschaf computer en beamer: maximaal 2.500 eur; Dweilorkest 'de Pleardopkes', aanschaf sousafoon: 500 euro; ABTC de Wildbaan, renovatie kleedkamers en douches: maximaal 10.000 euro.

In totaal is er een bedrag van (maximaal) 22.560 euro toegekend. Alle indieners ontvangen officieel bericht over de toekenning en de wijze van betaalbaar stellen van de bijdragen.

Witte vlek
In de vergadering is besloten om de witte vlek, omgeving Borculo Noord, te voorzien van AED-apparatuur. In overleg met gemeente Berkelland zal de apparatuur op kosten van Stichting Fonds 2013 bevestigd worden bij de ingang van de sportzaal aan de Nobelstraat.
Nieuwe aanvragen dienen voor 1 juli 2018 ingediend te zijn om in de volgende vergadering behandeld te kunnen worden.

De inmiddels aangepaste voorwaarden en beperkingen voor het indienen van een aanvraag staan op de website van de Stichting Fonds 2013: www.fonds2013.nl. Het e-mailadres is: info@fonds2013.nl.

Belangrijke voorwaarde voor het indienen van een aanvraag is dat de activiteit in de voorbereidende fase dient te zijn. Reeds plaatsgevonden activiteiten komen niet voor een bijdrage in aanmerking.
Voor de evenementbijdragen geldt de bepaling dat per organisatie maximaal twee aanvragen per kalenderjaar kan worden ingediend. Bij de projectbijdragen is het aantal bepaald op één aanvraag per kalenderjaar.
Onvolledige aanvragen worden niet eerder in behandeling genomen dan nadat de gevraagde gegevens alsnog zijn ingeleverd.
Een aanvraagformulier is af te halen op ons kantoor, Hessenstraat 20 in Borculo. Op de website www.fonds2013.nl kan het aanvraagformulier ook gedownload worden.