Plezier en beleving op de jaarlijkse Streekproductenmarkt in Lievelde. foto: PR
Plezier en beleving op de jaarlijkse Streekproductenmarkt in Lievelde. foto: PR

Streekproductenmarkt Lievelde in het teken van theater

LIEVELDE - Vanuit het hele land komen mensen jaarlijks op Tweede Pinksterdag naar Lievelde om de bekende Streekproductenmarkt te bezoeken. De markt startte zo'n 18 jaar geleden met vijf kraampjes en is nu uitgegroeid tot een landelijk aansprekend evenement met duizenden bezoekers.

Door Kyra Broshuis

"Dit jaar hebben we 120 standhouders", vertelt organisator Peter Weenink van Kaasboerderij Weenink. "Vooral sinds de aansluiting van 'Groei & Bloei' is het aantal standhouders enorm gegroeid. Er komen in de Achterhoek steeds meer aanbieders van streekproducten en ze willen allemaal graag hun producten presenteren op onze markt. Creativiteit is ook altijd een aanvullend onderdeel van ons evenement en dit jaar komt daar theater bij."

In het speciaal ingerichte theater, tussen de koeien en kalfjes, is onder andere Peter Eggink te zien. Deze bekende goochelaar geniet internationale faam en won onlangs de 'Merlin Award', de Oscar onder de internationale goochelprijzen. Daarmee werd zijn naam toegevoegd aan de lijst met winnaars als David Copperfield, Siegfried & Roy en Criss Angel. "Eggink zal drie optredens verzorgen, het eerste staat gepland om 12.00 uur", aldus Weenink. Daarnaast kan het publiek genieten van optredens van het bekende PEERtoftheater en van de Grolse dichter Joop Koopmanschap.

Het programma van de Streekproductenmarkt staat bol van de activiteiten. Zo is er muziek van De Twee Freemde mannen, een vogelshow, een oldtimer-sterrit, zijn er historische én nieuwe brommers en fietsen, schilderactiviteiten en is er een speciale kinderplek met onder andere een survivalbaan. De Streekproductenmarkt in Lievelde is een van de grootste markten in zijn soort. "We bieden een hele dag uit voor het hele gezin met creativiteit uit onze regio. Maar de streekproducten zijn en blijven het belangrijkst; daar draait het allemaal om." Met 120 standhouders is de markt groot maar nog niet te vol, zo vindt Weenink. "We hebben zeker nog mogelijkheden om verder uit te breiden. We zitten hier ook nog eens in een evenementengemeente, dus onze markt past perfect in het plan."

De 18de editie van de Streekproductenmarkt wordt gehouden op maandag 21 mei aanstaande, Tweede Pinksterdag, van 10.00 tot 17.00 uur, bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Dit is op loopafstand van het station Lichtenvoorde-Groenlo. Toegang voor volwassen is 4 euro en voor kinderen in de basisschoolleeftijd gratis. Parkeren is ook gratis.


www.kaasboerderijweenink.nl

Plezier en beleving op de jaarlijkse Streekproductenmarkt in Lievelde. foto: PR