Bedrijfsleider Jasper Nijkamp van de Oranjerie (links) en Rob Teunissen van Teunissen mode zijn blij met de nieuwe viltjes. Foto: Luuk Stam
Bedrijfsleider Jasper Nijkamp van de Oranjerie (links) en Rob Teunissen van Teunissen mode zijn blij met de nieuwe viltjes. Foto: Luuk Stam

Bierviltjes moeten museumbezoeker naar Ruurlo trekken

Rob Teunissen samenwerking aan met museum More en de Oranjerie

Door Luuk Stam

RUURLO - Op het terras van de Oranjerie bij kasteel Ruurlo liggen sinds kort nieuwe bierviltjes. 50.000 stuks heeft Rob Teunissen van Teunissen Mode er laten maken. Met de viltjes hoopt de ondernemer bezoekers van museum More naar de anderhalve kilometer verderop gelegen dorpskern van Ruurlo te trekken.

Omdat reclame-uitingen in het museum niet zijn toegestaan, zocht Teunissen contact met de Oranjerie, de horecagelegenheid waar veel gasten na hun museumbezoek neerstrijken voor een kop koffie, een hapje of een drankje. Wie een biertje of een wijntje drinkt, gebruikt een viltje en daarin zag Teunissen een kans.

Op de voorkant van het nieuw ontworpen viltje is een jurk van de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Fong Leng te zien. De jurk hangt ook in het museum en is gedragen door Mathilde, de derde vrouw van Carel Willink. Ook komen op de voorzijde van het viltje de logo's van zowel museum More als de modezaak van Teunissen terug.

Op de achterkant van het viltje staat een uitnodiging om het centrum van Ruurlo te bezoeken. 'Genoten van het museum?', staat er te lezen. 'Maak uw dagje uit compleet!' Twee netjes geklede modellen sieren deze kant van het viltje en uiteraard zijn hier ook de adresgegevens van de Ruurlose modezaak te vinden.

Bedrijfsleider Jasper Nijkamp van de Oranjerie reageerde enthousiast op het initiatief van de modeondernemer. "Super leuk", vindt hij. "Ik ken de winkel van Rob. Het is een winkel met een kwaliteit die goed bij ons aansluit. Daarnaast zijn de viltjes een soort van souvenir. Gasten reageren heel leuk op toevoegingen die ze niet dagelijks zien. Dit soort details waarderen ze."

Waar Teunissen voor ogen heeft om meer mensen naar het dorpscentrum van Ruurlo te halen, heeft hij in dit geval niet gekozen voor een samenwerking met andere ondernemers. "Ik zie voor mijzelf heel erg het belang om de verbinding te maken", verklaart hij. "Ik kom vaak in het museum en dan zie ik veel potentiƫle klanten. Die wil ik graag in mijn winkel hebben. Dan moet je ook laten zien dat je er bent."

In het eerste half jaar na de opening trok museum More 120.000 bezoekers. Zo'n 10 tot 15 procent daarvan bracht ook een bezoek aan de dorpskern van Ruurlo, die zo'n anderhalve kilometer verderop ligt. Dat percentage ziet Teunissen graag groeien. "Natuurlijk het liefst tot 100 procent, maar dat zal niet gaan gebeuren. 20 tot 25 procent is een mooi streven."