Rocco Ostermann en Donnerwetter zorgen voor een Johnny Cash Tribute. Foto: PR Reurpop
Rocco Ostermann en Donnerwetter zorgen voor een Johnny Cash Tribute. Foto: PR Reurpop Foto:

In juli weer diensten in Dorpskerk

RUURLO - Toen in januari werd begonnen met de herinrichting van de Dorpskerk werd gezegd dat er mogelijk met Pinksteren weer kerkdiensten zouden kunnen worden gehouden in de 'nieuwe' Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Misschien was dan nog niet alles klaar, maar een kerkdienst zou dan weer mogelijk zijn, hoopte men indertijd. Inmiddels is duidelijk dat die inschatting iets te positief was. De herinrichting is een heel eind op weg, maar met Pinksteren zaten de kerkgangers toch nog gezellig in De Sprankel.

"Het wordt juli, waarschijnlijk zondag 15 juli", zeggen kerkrentmeesters Wim Zoerink en Rinus Dijkman nu. "Maar dan is ook nagenoeg alles klaar. De officiële opening is op 23 september, zodat we na 15 juli nog twee maanden hebben om te zorgen dat echt alles perfect functioneert." Wie wel eens nieuwsgierig om het hoekje kijkt in de Dorpskerk, ziet dat er nog veel moet gebeuren. Voor een belangrijk deel gaat dat gebeuren in eigen beheer, met vrijwilligers. De kerkrentmeesters zijn heel erg blij, dat er ook nu weer mensen zijn die hun vaardige handen uit de mouwen willen steken. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan een Dorpskerk met heel veel nieuwe gebruiksmogelijkheden waar heel Ruurlo trots op zal zijn.


Eerbetoon aan Johnny Cash

RUURLO - Een eerbetoon aan de Man in Black, Johnny Cash, door Rocco Ostermann en zijn mannen van de Arnhemse band Donnerwetter. Ze zijn de adembenemende afsluiter in de Greyhound Saloon, dus wees erbij zaterdag 9 juni.

Zoals Johnny Cash van andermans songs zeer persoonlijke versies maakt, zo zingt Rocco Ostermann de nummers van Cash op geheel eigen wijze. Toch heeft Ostermann overduidelijk het koffiebruine profiel van Cash op zijn stembanden. Hij vervoert je naar de atmosfeer waarin de countrybluessongs zijn geschreven: 'de tegen zijn demonen vechtende schaduwboksende mens', aldus de band.

Cash was meer dan een zanger, hij was een dichter, een rebel, die balancerend op de dunne lijn tussen goed en kwaad, daarmee vele outcasts inspireerde. Dit alles neemt Ostermann mee in zijn vertolkingen van 'Cash, the American Recordings', die hij zong en speelde tijdens vele concerten en festivals in Nederland, Duitsland en Ierland.


Inloopbijeenkomst voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 28 mei van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden.

De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 28 mei, 25 juni, 27 augustus, 24 september, 15 oktober, 19 november en 10 december.


Inzameling oud-papier

GEESTEREN - Muziekvereniging Amicitia haalt op zaterdag 2 juni 2018 weer oud papier op in Geesteren en buitengebied. Inwoners van Geesteren wordt verzocht om het oud papier gebundeld aan de straat of goed bereikbaar op het erf te zetten. De inzameling start 's morgens om 09.00 uur. De papiercontainers staan tot 12.00 uur bij Slootsmid aan de Oude Diepenheimseweg/Korenbree.