Borculo met de bus op reis naar Delft

BORCULO - Een roerige tijd was het rond 1776 toen Prins Willem V de Heerlijkheid Borculo kocht. Holland was afwisselend verwikkeld in oorlogen met Engeland, Pruisen en Frankrijk. Van alle kanten laag onze republiek onder vuur. Voor al die oorlogen had men heel veel paarden nodig, en voor die paarden een stoeterij. Onder andere in Borculo werd een stoeterij gevestigd.

De aankoop van Borculo door Prins Willem V was meteen de link die Borculo nu nog heeft met het koninklijk huis.
Koning Willem-Alexander is immers ook Heer van Borculo.

Na het succes van de busreis vanuit Borculo naar Münster heeft de Historische Vereniging Borculo het idee opgevat een busreis naar Delft te organiseren. Ze brengen deze dag een bezoek aan 'De Porceleyne Fles', de fabriek waar het wereldberoemde Delftsblauw wordt gemaakt. Verder bezoeken ze de Nieuwe kerk waar Prins Willem V bijgezet is in de koninklijke grafkelder en waar de in Borculo woonachtige Annemieke Punt een prachtig glas-in-loodraam gemaakt heeft.

De reis is op zaterdag 30 juni. Het vertrek is om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats bij zwembad het Timpke aan de Haarloseweg 10 in Borculo en de verwachting is dat de groep om 18.00 uur terug is in Borculo.
De kosten voor deelname bedragen 40 euro per persoon.

Wie mee wil, kan zich tot 27 mei opgeven door een mail te sturen naar naar delft@hisvebo.nl. Vermeld daarbij naam, adres en telefoonnummer en het aantal personen waarmee men wil deelnemen aan deze reis. Bellen mag ook: Alie Huurneman, tel. 0545-273543. Let op, er zijn tachtig plaatsen beschikbaar, dus wees er tijdig bij.


Vijfde editie van
Moederkracht

RUURLO – Woensdag 30 mei vindt alweer de vijfde editie van Moederkracht, een ochtend over bewust moederschap, plaats.

Als moeder ben je altijd op zoek naar wat het beste is voor je kind. Soms vergeet je jezelf daarin. En dat is nou juist zo jammer. Want als je als moeder goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook beter voor anderen zorgen. En hoe je dat doet, hoef je niet alleen te bedenken.

Moederkracht is een initiatief van Dorpshuis Ruurlo en Sterrenkracht Kindercoaching. Zij gunnen moeders een moment om samen met andere moeders te praten over het moederschap om zo van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Via spel of creativiteit kan men ontdekken wat voor moeder men graag zou willen zijn en welke stappen men daarin kan zetten. Zodat moeder weer vol energie kan genieten van het kind of de kinderen.

'Moederkracht' is elke laatste woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 11.30 uur. Deze keer dus op woensdag 30 mei. Locatie: Bibliotheek Ruurlo, Dorpstraat 74. Kosten: deelname kost 0,50 euro per kopje koffie of thee. Opgeven is niet verplicht, wel fijn: info@sterrenkrachtkindercoaching.nl. Kijk voor meer info over Moederkracht op www.sterrenkrachtkindercoaching.nl.


Nieuw koor in de
Achterhoek

WINTERSWIJK - 'We hebben 20 uur repeteren nodig om twee muziekwerken in te studeren: een bekend nummer en een onbekend'. Na deze 20 uur kan er genoten worden van Fauré en Saint Saens.

Oud-leden van het regionale Toonkunstkoor uit Winterswijk hebben het initiatief genomen een nieuw koor op te richten. Het wordt een zangclub voor en door de leden. Met elkaar gaan ze zich inzetten om van elk optreden een feestje te maken.
Het koor richt zich op het instuderen van koorwerken uit de klassieke muziek. Het begrip klassiek betekent vooral: muziek die de leden graag horen, die ze graag zingen en die wat van de zangers eist. Naast bekende werken zal er ook nadrukkelijk gezocht worden naar muziek, die men minder vaak hoort en zingt.
Het nieuwe projectkoor gaat nadrukkelijk de medewerking zoeken van andere muziekgezelschappen in de Euregio onder het motto: samen de schouders onder een divers cultureel leven.
Het koor zal op basis van projecten in ieder geval twee keer per jaar meewerken aan het verzorgen van muziekuitvoeringen. Voor het koorjaar 18/19 staan werken op het programma van Fauré, Saint Saens (najaar 2018) en Mozart (mei 2019).
Op 28 mei komen de leden bijeen om 19.30 uur in het Zonnebrinkcentrum, Zonnebrinkkerk 61 in Winterswijk om zich definitief uit te spreken over de toekomst van dit nieuwe projectkoor. Wie ook zin heeft om binnen het tijdsbestek van 20 uur studeren een prachtig koorwerk ten gehore te brengen, kan komen luisteren naar de plannen en zich aansluiten.