De scheidende wethouders Han Boer en Joke Pot met burgemeester Van Oostrum. Foto: Rob Stevens
De scheidende wethouders Han Boer en Joke Pot met burgemeester Van Oostrum. Foto: Rob Stevens Foto:

'Het mooie is natuurlijk dat we jullie gewoon blijven zien in deze zaal'

Afscheid Han Boer en Joke Pot

Door Rob Stevens

BORCULO - De installatie van de vier wethouders dinsdag betekende ook dat er afscheid werd genomen van Han Boer en Joke Pot. Wethouder Boer keert niet terug omdat D66 niet meer deel uitmaakt van de coalitie. Dat geldt niet voor Gemeentebelangen. Maar Joke Pot heeft er voor gekozen weer zitting te nemen in de raad. Zij wordt opgevolgd door GB-lijsttrekker Anjo Bosman.

Han Boer is sinds 2010 wethouder voor Berkelland. Hij wordt dinsdag tijdens de raadsvergadering door Van Oostrum in diens toespraak geprezen voor zijn inzet op tal van beleidsterreinen. Daarbij noemde hij onder andere de bezuinigingsopgave van acht miljoen waar Boer voor stond, de voltooiing van het centrumplan van Neede, de aanleg van glasvezel in het buitengebied en zijn contact met en inzet voor het MKB in Berkelland. Het laatste leverde Berkelland een tweede plaats op als MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland en een zevende plaats als MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.
Joke Pot is sinds 2014 wethouder voor Berkelland. Joost van Oostrum omschreef haar als een toegankelijke wethouder die dicht bij de inwoners stond. Haar inloopspreekuren werden goed bezocht. Hij prees haar inzet voor de kleine kernen en het goede contact met dorpsorganisaties die ze vaak toesprak in het dialect, de lastige taak van het afstoten van gemeentelijk eigendommen, haar betrokkenheid met muziek- kunst- en cultuur in het onderwijs en alles wat daar mee te maken had in de gemeente en de realisering van de mogelijkheid van 'natuurlijk begraven'.
Joost van Oostrum, afsluitend: "Han en Joke, dank voor jullie inzet. Het was prettig met jullie samen te werken aan een mooi Berkelland. Het is wel een afscheid, maar het mooie is natuurlijk dat we jullie gewoon blijven zien in deze zaal."


Zomerdrives in de Huve in Eibergen

EIBERGEN - De bridgeclub Berkelbridge speelt in de maanden juni, juli en augustus weer zomerdrives in de Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen.

Iedere maandag om 19.30 uur is de aanvang. Aan deze drives kan iedereen deelnemen. De eerste zitting is op 28 mei. Aanmelden kan men zich als paar tot 19.15 uur aan de zaal of via de website of de agenda (op het podium in de zaal).

Kosten 5 euro per paar. Er wordt in 2 lijnen gespeeld, waarbij het eerste en vijfde aankomende een prijs heeft. Als men zeven keer of vaker deelneemt, wordt men uitgenodigd voor de slotdrive van 20 augustus. Voor grootslem bieders is een fles wijn beschikbaar. Meer informatie bij Truda Nicolasen (tel. 0545-475951) of via t.nicolasen@kpnmail.nl.