De Bruilse Faircommissie, nog volop bezig met de voorbereidingen voor zondag, met (vlnr) Anja Schuurman, Wilma Arink, Cristel Klein Braskamp, Bertine Hendriksen en Tonny Koenders. Foto: PR
De Bruilse Faircommissie, nog volop bezig met de voorbereidingen voor zondag, met (vlnr) Anja Schuurman, Wilma Arink, Cristel Klein Braskamp, Bertine Hendriksen en Tonny Koenders. Foto: PR Foto:

Talrijke nieuwe standhouders geven nieuw elan aan Bruilse Fair

RUURLO – Het aanbod is dit jaar weer zeer gevarieerd en groter dan ooit. Van brocante tot kleding, van streekproducten tot kappersartikelen, voor ieder wat wils. Zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Bruilse Fair plaats. Het feestterrein achter café 't Haantje aan de Stapeldijk, waar komend weekeinde het Bruilse 'Hanenfeest' wordt gevierd, wordt weer ingericht tot een sfeervolle landelijke fair. Een speciale 'Faircommissie' onder auspiciën van Buurtvereniging de Bruil, bestaande uit Anja Schuurman, Wilma Arink, Cristel Klein Braskamp, Bertine Hendriksen en Tonny Koenders, tekent voor de organisatie van de fair.

Door Jan Hendriksen

Mede door de actieve werving en bemiddeling van de 'Faircommissie' zorgt een groot aantal nieuwe standhouders voor nieuw elan op het evenement dat zondag 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur plaatsvindt. "Nieuw dit jaar zijn onder andere een ballonnenmachine waarmee kleine cadeautjes feestelijk verpakt kunnen worden en een doorlopende demonstratie van de tafeltennisrobot van Tafeltennisvereniging VIOS Beltrum", zo verklaart Anja Schuurman van de Faircommissie. Het gezellige koffie- en theeterras op het terrein, dat dit jaar wat compacter zal worden ingericht, wordt dit jaar gerund door teamleden en kinderen van de Bruilse openbare basisschool De Driesprong in samenwerking met vrijwilligers van koffiecafé De Zoete Inval. Bij het koffiecafé De Zoete Inval, dat zetelt in school De Driesprong kan elke eerste woensdag van de maand aangeschoven worden voor een praatje om nieuwe contacten in de buurt te leggen. Ook zullen er tijdens de fair boeken worden verkocht. Kinderen zullen zich ongetwijfeld ook goed kunnen vermaken op de fair. Zo zullen er diverse dieren aanwezig zijn, kunnen er nagels worden gelakt en is er een springkussen. Centraal op het terrein treft men een horecapleintje waar de inwendige mens wat kan aansterken door medewerking van onder andere De Heikamp, De Backerie en de Broadkroam. De Bruilse Fair wordt zondag gehouden van 11.00 tot 16.00 uur en is evenals voorgaande jaren gratis toegankelijk.