Sinds kort siert een 'bouwbord'  welke bedrijven er meewerken aan de herinrichting van de Dorpskerk. Foto: Jan Hendriksen.
Sinds kort siert een 'bouwbord' welke bedrijven er meewerken aan de herinrichting van de Dorpskerk. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Gastvrouwen en –heren gezocht voor
openingsweken Dorpskerk

RUURLO – Er gaat in de Ruurlose Dorpskerk veel gebeuren tijdens de openingsweken van 20 september tot 10 oktober. De organisatoren van de openingsweken zoeken vrijwilligers die een of meer middagen of avonden tijdens een activiteit gastheer of gastvrouw willen zijn.

Op de oproep enkele weken geleden om iets te organiseren in de Dorpskerk is enthousiast gereageerd. Gedurende de drie openingsweken is er bijna elke dag wel iets te doen. Daardoor gaan veel mensen ervaren wat er na de herinrichting van de Dorpskerk allemaal mogelijk is in de kerk. De meeste voorstellen komen van buiten de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Dat is ook wat de organisatoren voor ogen stond. De Dorpskerk moet veel meer een 'kerk in het midden van het dorp' worden, waar velen terecht kunnen en zich thuis voelen.

Initiatieven
Het wordt een afwisselend programma met daarin opvallend veel initiatieven voor concerten. KunstKring Ruurlo houdt op zaterdag 22 september een concert voor panfluit en orgel. Op 23 september is de officiële opening van de 'nieuwe' Dorpskerk met 's middags een bijzonder concert door Vocal Group Choral over Etty Hillesum. Zaterdag 29 september is overdag de Berkellandse Korendag in de Dorpskerk en 's avonds geven Elly & Rikkert Zuiderveld een concert. De volgende dag treedt de bekende pianist Jan Vayne op. Er zijn ook diverse concerten en open oefenavonden van plaatselijke koren.

Vraagbaak
Bij elke activiteit is een gastvrouw of gastheer nodig. Zij zijn de vraagbaak voor wie iets in de Dorpskerk organiseert. Deze vrijwilligers worden goed ingewerkt, zodat zij veel weten van onder meer de techniek (licht, geluid en projectie) en de keuken. Samen met de gebruikers van de kerk zorgen zij ervoor dat alles weer netjes wordt opgeruimd en klaar gezet voor de volgende activiteit. Uiteraard betalen zij geen entree als zij bij een concert of een andere activiteit met een toegangsprijs dienst hebben. Wie het leuk vindt om gastvrouw of -heer te zijn, kan zich nu al aanmelden bij Peter van der Heij, tel. 0573-452900 of pvdheij@concepts.nl. Als de Dorpskerk helemaal klaar is en alle apparatuur is ingebouwd, worden de vrijwilligers uitgenodigd voor een instructiemiddag of -avond. Dan kunnen zij zelf al ervaren, dat er in de nieuwe Dorpskerk heel veel mogelijk is.