Culturele middag in de H. Caeciliakerk

RIETMOLEN - Rietmolen is een levendig dorp met veel kunst-, muzikaal en theatertalent. Om iedereen hiervan te laten genieten wordt op 3 juni vanaf 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) een culturele middag met kunst, muziek en theater in de H. Caeciliakerk in Rietmolen gehouden.

Tijdens deze middag worden optredens verzorgd door het Tafelkoor Oeps uit Baarn, Uppy en Silke ter Braak uit Rietmolen. Ook is er achterin de kerk een expositie van Rietmolense cursisten van kunstenares Anneke ten Vregelaar.
Het zeskoppige Tafelkoor Oeps zingt a capella prachtige koormuziek. Het repertoire van Oeps is zeer divers: van muziek uit de Renaissance tot aan de 21ste eeuw. De kleine bezetting helpt om de samenhang in de muziek transparant te maken. Het koor maakte grote indruk op het klassieke podium tijdens het laatste Baarnse Cultureel Festival.
Marc Epping alias Uppy, zoals hij zichzelf presenteert, is happy als hij Uppy is en dat hoor je terug in zijn muziek. Hij bewandelt blues, klassieke en jazzy stijlen en geeft aan bekende nummers van John Mayer tot aan de Beatles en van Ramses tot aan Cassidy met zijn gitaarspel zijn eigen draai.
Silke ter Braak heeft haar theateropleiding afgerond en heeft een grote passie voor theater en muziek. Zij zal de muziek met dramatische expressie omlijsten.
Kunstenares Anneke ten Vregelaar geeft vanaf 2001 teken- en schilderlessen en workshops thuis op de boerderij. Veel van haar cursisten komen uit Rietmolen en omgeving. Een aantal van hen gaat hun werken exposeren tijdens deze culturele middag.

Genoeg redenen dus om even een kijkje te komen nemen. Na afloop is er gelegenheid om samen even na te borrelen en na te praten. Zoals velen dat van Rietmolen kennen is dat vaak erg gezellig. De entree is gratis, maar een gift wordt op prijs gesteld.
Meer informatie over deze culturele middag is te vinden op de facebookpagina: https://www.facebook.com/cultuurinRietmolen/ of mail: cultuurinrietmolen@gmail.com.