Gastgezinnen tijdens de prijsuitreiking van het toernooi. Foto: VV Ruurlo.
Gastgezinnen tijdens de prijsuitreiking van het toernooi. Foto: VV Ruurlo. Foto:

'Eindelijk hebben we kampioenen in huis'

RUURLO – Zowel tijdens de 'meeting' voorafgaande aan het toernooi in het clublokaal, de officiële ontvangst van de teamafgevaardigden bij De Heikamp als tijdens de officiële opening en sluiting van het toernooi op sportpark 't Rikkelder werden ze bedankt voor hun medewerking en gastvrijheid. De gastgezinnen. Ze zijn de belangrijkste zo niet de onmisbare spil en schakel tijdens het jaarlijkse Karel Stegeman Toernooi van VV Ruurlo. Zo ook tijdens de 34ste editie van het internationale jeugdige voetbalevenement voor jongens onder de negentien jaar dat van van zaterdag 19 tot en met zondag 21 mei tijdens het Pinksterweekeinde plaatsvond.

Door Jan Hendriksen en Hans Schurink

"Goed voetbal vormt natuurlijk de basis van het toernooi. Maar het verblijf van de jeugdige voetballers in de gastgezinnen vormt een belangrijk leermoment voor de ontwikkeling daarvan", zo concludeerde voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo, toen alle delegaties van de deelnemende teams door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland zaterdagmorgen officieel door de gemeente bij De Heikamp welkom werden geheten.
Ook dit jaar waren er weer rond de negentig gastgezinnen die aan de basis stonden van een zeer geslaagd toernooi. Een van die families is de familie Laarman. Al zeventien jaar zijn Gerrit en Diny Laarman als gastgezin aan het toernooi verbonden. Vele nationaliteiten hebben ze over de vloer gehad: Denen, Finnen, Oostenrijkers en Oost-Europeanen. Twee Zweedse jongens van Kalmar FF waren dit jaar te gast bij Gerrit en Diny. Nog nooit hadden ze kampioenen van het toernooi over de vloer gehad. Tot afgelopen Pinksterweekeinde. Het Zweedse Kalmar FF won namelijk het toernooi. En dat werd uitbundig gevierd.
Lees verder op pagina 3