De eigenaars Bart van den Heuvel (rechts) en Hans van der Vliet. Foto: PR
De eigenaars Bart van den Heuvel (rechts) en Hans van der Vliet. Foto: PR Foto:

Kringloop in De Oude Spar

GEESTEREN - Geesteren krijgt vanaf 1 juni een nieuwe kringloopzaak. In het pand aan de Dorpsstraat waar voorheen de supermarkt zat, komt Kringloop De Oude Spar. Met opgeknapte meubels, een koffie- en leeshoek en veel tweedehands spullen. De kringloop is een initiatief van Bart van den Heuvel en Hans van der Vliet.

Van den Heuvel had dertien jaar lang een platenzaak in Amersfoort en verhuisde in 2010 naar de Achterhoek: "Geesteren heeft mijn hart gestolen na er anderhalf jaar gewoond te hebben. Inmiddels woon ik in Warnsveld, maar toen ik begin dit jaar door Geesteren reed, ontdekte ik dat de oude supermarkt te huur stond. Ik zag direct een sfeervolle winkel voor me, met een gezellig terras waar mensen hun nieuwe aanwinsten bekijken onder het genot van een kop koffie." Kringloop De Oude Spar wordt dan ook geen 'standaard' kringloop, met alleen maar spullen: "Wij willen een plek in het dorp zijn, waar mensen graag heengaan. Waar zij, naast het vinden van leuke spullen, zich thuis voelen en hun dag gezellig en zinvol kunnen invullen."

Ook een cd- en platenhoek, een weggeefkast en een grabbelton krijgen een plek. Daarnaast biedt De Oude Spar plaats aan vrijwilligers die bijvoorbeeld willen knutselen aan fietsen, meubels of elektrische apparaten.

Een deel van de opbrengst wordt maandelijks gedoneerd aan het Armoede Fonds. Bezoekers zijn vanaf 1 juni welkom op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen. Aanleveren van spullen kan tijdens openingstijden en in overleg is ophalen ook mogelijk.


100 jaar wijk De Koppel in 2025

BORCULO - Het duurt nog wel even, maar wijkbewoner Jaime Lebbink is desalniettemin al met zijn gedachten bij het honderdjarig bestaan van de wijk De Koppel in Borculo. De wijk heeft net de afsluiting van twaalf jaar renovatie gevierd en ondanks alle vernieuwingen zijn karakteristieke uitstraling behouden. De samenstelling qua bewoners is divers, maar drie generaties van een familie vormen zeker geen uitzondering. Om alle veranderingen in de loop van die honderd jaar in beeld te brengen, wil Lebbink op 23 september 2025 een jubileumboek over de wijk uitgeven, gemaakt door vrijwilligers uit de wijk. "Ik zoek vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen aan het tot stand komen van het boek, mensen die in de wijk wonen of er hebben gewoond en hun herinneringen willen delen. Iedereen met leuke ideeën en een enthousiaste instelling is welkom. We gaan eerst met elkaar brainstormen over de opzet van het boek. Verder wordt er nog een fototentoonstelling en een historische wandelroute door de wijk georganiseerd." Aanmelden kan bij Jaime Lebbink via jaimelebbink@hotmail.com. Ook een briefje in de brievenbus is prima.

Jaime Lebbink bij het wijkgebouw. Foto: Jan Horstman Fotografie