De tuin van de familie Schepers is op zondag 3 juni open voor bezoekers. Foto: PR
De tuin van de familie Schepers is op zondag 3 juni open voor bezoekers. Foto: PR Foto:

Bezoek theetuin en picknick met Zonnebloem Barchem

BARCHEM – Door de Zonnebloem Barchem is vrijdagmiddag 8 juni een bezoek aan de theetuin in Harfsen gepland. Dit is georganiseerd op verzoek van enkele mensen en men gaat gezellig een kop thee drinken en eventueel een wandeling door de tuin maken. De vrijwilligers van de Zonnebloem Barchem zorgen voor vervoer. Opgeven is dus wel nodig en kan bij Jo Slotboom, tel. 0573 441692, Gerry te Walvaart, tel. 0573 441785 of bij één van de andere vrijwilligers. Ook is opgave nodig voor de picknick op woensdagmiddag 4 juli. Er is weer een mooie plaats gevonden waar men welkom is en waar men kan genieten van een hapje, een drankje, een spelletje en van gezellig samen zijn. Beide middagen vertrekt men om 14.00 uur vanuit Barchem en ongeveer 17.00 uur zal men weer terug zijn.


Seniorencomplex Station Barchem viert zijn derde lustrum

BARCHEM - Dit voorjaar was het vijftien jaar geleden dat de eerste bewoners hun intrek namen in Het Station, een nieuw gebouw met zestien appartementen, op de plek van voormalig Hotel Meilink aan de Borculoseweg 4 in Barchem. De initiatiefnemers streefden naar wonen met een plus, met gezelligheid en aandacht voor elkaar. Om dat handen en voeten te geven is een stichting opgericht waaraan vele Barchemmers in de afgelopen vijftien jaar een bijdrage hebben geleverd, als bestuurder of als vrijwilliger. Niet alleen de bewoners van Het Station, maar ook andere senioren uit Barchem hebben daarvan profijt gehad. Om dit lustrum met te vieren worden alle bewoners van Het Station, de oud-bestuursleden en (oud-)vrijwilligers van de Stichting Vrienden Woonplus Barchem (SVWB) uitgenodigd voor een muzikale middag in 't Onderschoer. En wel op donderdag 7 juni om 14.00 uur, waarbij de muziek in handen is van het Senioren Orkest. De middag, waaraan geen kosten zijn verbonden, eindigt om ongeveer 16.30 uur. Opgave vooraf is niet nodig. Het bestuur van de Stichting Vrienden Woonplus Barchem hoopt veel mensen welkom te kunnen heten.


Tuin D'n Uuthook open

RUURLO - Op zondag 3 juni is tuin D'n Uuthook aan de Morsdijk 9 in Ruurlo geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Iedereen die deze tuin eens wil bekijken is van harte welkom. De tuin is circa 4000 m2 en is aangelegd in drie gedeelten. Er zijn twee folievijvers en een natuurvijver welke zijn omringd door gazons met een grote variatie aan bomen, planten en struiken.