Onder leiding van trainer Gerard van Londen, leidster Ingrid Pompe en leider Harald Brouwer is er een team gevormd waar VV Ruurlo nog vele jaren plezier aan kan beleven.. Foto: PR
Onder leiding van trainer Gerard van Londen, leidster Ingrid Pompe en leider Harald Brouwer is er een team gevormd waar VV Ruurlo nog vele jaren plezier aan kan beleven.. Foto: PR Foto:

VV Ruurlo MO-15 dit seizoen voor de tweede maal kampioen

RUURLO – Onder tropische omstandigheden werd zaterdagmiddag 26 mei de kampioenswedstrijd gespeeld tussen Ruurlo Meisjes O-15 en de leeftijdsgenoten van LSV uit Lonneker. Klokslag 13.00 uur werd de aftrap verricht door de pechvogel van de week: Eva Brouwer, die met een gebroken enkel en zich voortbewegend met een klomp gips om haar rechterbeen, toch in staat was om de bal de eerste omwentelingen te bezorgen. Daarna volgde ze als aandachtig toeschouwster het wel en wee van haar teamgenootjes.

De wedstrijd kabbelde een kwartier lang heen en weer. Ruurlo kon niet echt in haar ritme komen en liet zich een paar keer op haar eigen helft terug drukken. Tot de drinkpauze na twintig minuten gebeurde er dan ook niets vermeldenswaardigs. De verfrissing deed de Ruurlo meisjes goed, beter dan hun opponenten. Ruurlo nam het heft in handen en zette de tegenstander op de eigen helft vast. Vanaf dat moment speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van LSV en rondom de zestien meter af. Het was Lauren Stegeman, die de eerste goede kans kreeg, maar via het uitgestoken been van de keepster van LSV ging de bal naast. De kansen regen zich daarna aaneen tot Thirsa te Brinkhof na ongeveer een half uur spelen een einde maakte aan alle onzekerheid. Ze pakte een verre dieptepass op, sprintte met de bal in de richting van het doel en schoof de bal koelbloedig onder de keepster door: 1-0. Na de rust was het verzet van LSV definitief gebroken. Ze kwamen niet meer over de middenlijn en werden vastgezet op hun eigen helft. Met vlagen ging de bal goed rond in de gelederen van de Ruurlo meisjes, waarbij Amelia Flores Ibanez, Ingri Asselman en Amber Groot Bramel de stuwende krachten op het middenveld waren en veel duels wonnen. Nadat Lauren Stegeman een paar kansen onbenut had gelaten was het de topscoorder van het team, Thirsa te Brinkhof, die met twee bekeken doelpunten de marge op 3-0 bracht. In de slotfase kreeg Amelia Flores loon naar werken en bekroonde haar goede optreden met een schitterend afstandsschot dat boven de keeper in de touwen sloeg: 4-0.

Kampioen liederen
Niet lang daarna floot de scheidsrechter af en stortten speelsters en staf zich in elkaars armen onder het zingen van de bekende kampioensliederen. Was in begin januari al het kampioenschap in de tweede klasse behaald, nu werd dit succes herhaald door de titel te veroveren in de eerste klasse. Onder leiding van trainer Gerard van Londen, leidster Ingrid Pompe en leider Harald Brouwer is er een team gevormd waar vv Ruurlo nog vele jaren plezier aan kan beleven.