Saxion studenten presenteren voorstellen voor slimste weg

GEESTEREN - 24 studenten van Saxion presenteren op 27 juni van 16.30 tot 17.30 uur in de Melktap in Geesteren hun ideeën voor een slimme, veilige en schone Nettelhorsterweg. Sinds begin mei werken de studenten in opdracht van het Burgerinitiatief De Slimste Weg aan oplossingen voor de thema's geluid, luchtkwaliteit, veiligheid en vormgeving van de N825 als proeflab voor leefbaar verkeer.

Na het project van een internationale studentengroep van de TU Delft is dit een mooi nieuw voorbeeld van samenwerking tussen het burgerinitiatief en een onderwijsinstelling bij de Slimste Weg.
Het Burgerinitiatief De Slimste weg wil van de Nettelhorsterweg tussen Lochem en Borculo (de N825) de slimste weg van Nederland maken. Studenten civiele techniek, planologie, bestuurskunde en stedenbouwkundig ontwerpen van Saxion hebben mogelijkheden in kaart gebracht die bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. De uitkomsten van acht weken onderzoeken en ontwerpen spelen een belangrijke rol in de afspraken, die het burgerinitiatief inmiddels heeft gemaakt met gedeputeerde Conny Bieze en met de wethouders verkeer van Berkelland en Lochem.
Meer info: slimsteweg.nl.