De commissie de Barchemse Dorpskwis organiseert: Angelique Welbergen, Gerben Hoentjen, Joep Elferink, Henny Wildschut, Jannie Dinkelman, Martine Hemeltjen, Bennie Essink, Willy Visschers en André Oudenampsen. Foto: PR
De commissie de Barchemse Dorpskwis organiseert: Angelique Welbergen, Gerben Hoentjen, Joep Elferink, Henny Wildschut, Jannie Dinkelman, Martine Hemeltjen, Bennie Essink, Willy Visschers en André Oudenampsen. Foto: PR

Vijftigjarig Contact Barchem houdt Barchemse Dorpskwis

BARCHEM - Belangenvereniging Contact van Barchem bestaat vijftig jaar. Alle activiteiten van Contact worden dit jaar omringd met een gouden randje. Speciaal ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum houdt Contact een Dorpkwis voor alle inwoners van Barchem, Zwiep en Nettelhorst.

Het organiseren van een Dorpskwis komt vanuit Brabant, daar spelen ze al menig jaar de Dorpskwis. Inmiddels hebben ook dorpen in Overijssel en Gelderland dit initiatief opgepakt. Er is een aparte commissie samengesteld die zich volledig richt op de organisatie ervan en het samenstellen van de vragen. De commissie gaat een Kwisboek samenstellen met daarin vragen en opdrachten op diverse gebieden. Alles komt aan bod zoals sport, wetenschap, geschiedenis, algemeen. Ook specifiek Barchemse onderwerpen maken deel uit van het Kwisboek.

Vrijdagavond 9 november wordt de Barchemse Dorpskwis gespeeld. Teams uit Barchem, Zwiep en Nettelhorst worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. De samenstelling van het team mag zelf bepaald worden. Er kan bijvoorbeeld een team samengesteld worden met familieleden, collega's, sportverenigingen, buurtverenigingen of vrienden(innen)groep. Een team bestaat uit ongeveer tien personen en er is een teamcaptain. Teamleden in verschillende leeftijdsgroepen is een pré, gezien de samenstelling van de vragen.

Op vrijdagavond 4 januari wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend gemaakt wie zich het beste team van Barchem, Zwiep of Nettelhorst mag noemen. Inmiddels is de inschrijving voor de Barchemse Dorpskwis geopend. De eerste tien teams die zich aanmelden krijgen tien punten extra. Sinds vorige week kunnen er ook al aanwijzingen voorbij komen die tot een antwoord kunnen leiden dus vroegtijdig opgeven kan extra punten opleveren. Aanmelden kan bij of via de website van Contact.


www.contact-barchem.nl