Vrijwilligers van de Fiets4daagse Borculo zijn volop bezig met de voorbereiding om fietsers te laten genieten van de Achterhoek. Foto: PR
Vrijwilligers van de Fiets4daagse Borculo zijn volop bezig met de voorbereiding om fietsers te laten genieten van de Achterhoek. Foto: PR

Fiets4daagse Borculo trekt deelnemers uit hele land

BORCULO - Van 17 tot en met 20 juli is Borculo in de ban van de Fiets4daagse. Vanuit het hele land komen fietsliefhebbers naar het Berkelstadje. Vrijwilligers zijn volop bezig met de voorbereiding van de 47ste editie van dit evenement.

Vanaf dinsdag 17 juli kunnen fietsliefhebbers weer genieten van bijzondere fietstochten van 25, 40 of 60 kilometer in de omgeving van Borculo. Dinsdag staat de Landerijenroute op het programma, woensdag de Noaberroute, donderdag Fiets de boer op en vrijdag de Nostalgische route. Het vertrekpunt is evenals andere jaren de Zompenloods aan de Graaf Wichmanstraat. Ondanks de herinrichting van deze straat is de startplek goed te bereiken per fiets. Wie met de auto komt kan parkeren op een speciaal terrein aan de Leenkamer, achter de Zompenloods. Via P-borden wordt dit aangegeven.

De Berkelschippers zullen het terrein weer gezellig inrichten. Om ervoor te zorgen dat iedereen dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur zo snel mogelijk van start kan, is er de mogelijkheid om maandagmiddag al in te schrijven. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn de deelnemers welkom bij de Zompenloods voor inschrijving. Nieuw is dit jaar de gezinskaart. Elke dag is er weer een prijsvraag.