Zowel bij paarden en de pony's werd gestart in alle klassen in de dressuur en bij het springen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen
Zowel bij paarden en de pony's werd gestart in alle klassen in de dressuur en bij het springen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Barchem geniet van paardensport

BARCHEM – In Barchem kon men afgelopen weekeinde volop van de paardensport genieten. Stichting Ruitersport Barchem bestaande uit Rijvereniging de Bergruiters en Ponyclub de Barchruiters organiseerden gezamenlijk het jaarlijkse terugkerende Barchemse hippische evenement aan de Soerinkweg. Zowel bij paarden en de pony's werd gestart in alle klassen B, L, M, Z en ZZ, in de dressuur en bij het springen. Ook vonden er viertal-wedstrijden plaats.


Open tuinen in Halle en Ruurlo

HALLE - Twee eigenaren zetten hun tuinpoorten open voor publiek op zondag 1 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij: Kwekerij en sfeertuin de Botterhutte van Gerrie Veenstra aan de Nijmansedijk 22a in Halle. Een tuin van 2.000 vierkante meter met borders, twee vijvers en een grote Hosta-collectie. De kwekerij is die dag tevens geopend voor tuinbezoekers.
Tuin de Valk aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo van Dineke Brethouwer. Een tuin van 6.000 meter naar ontwerp van Harry Esselink, met een beplanting van de eigenaresse zelf. Grote borders met veel vaste planten en grassen.
De tuinen liggen op fietsafstand binnen 9 kilometer van elkaar. De toegangsprijs is 2,50 euro.


Marga Overgoor wint NK-klootschieten

RUURLO/BORCULO – De omgeving rondom het clubgebouw van het Twentse KV Oud Ootmarsum vormde zondag het strijdtoneel voor het NK klootschieten voor senioren. De beste klootschieters uit Nederland namen het tegen elkaar op om de nationale titels te bemachtigen. De banen waren perfect geprepareerd en het weer werkte gelukkig mee. Hierdoor werden bovengemiddeld goede resultaten gerealiseerd. De duizend meter straat, vijf schoten op het veld en het beste schot op het onderdeel zetten bepaalden de allround klassementen. Titels waren er op de individuele onderdelen.

Marga Overgoor (cat. 50-59 jaar) van KV Dijkhoek uit Borculo liet weer eens zien dat zij nog steeds op hoog niveau kan klootschieten. Het onderdeel straat (1000 meter) ging goed getuige haar score van elf schoten en 55 meter over de finish. Het onderdeel veld was met 324 meter. (in vijf keer) van een goed niveau. Het zetten was met 32,95 meter ook goed. Na het opmaken van de standen bleek Marga het onderdeel veld en straat gewonnen te hebben. De bijbehorende Nederlandse titel's zijn haar van harte gegund. Op het onderdeel zetten werd Marga prima tweede. Met zulke goede scores bleek ook het allround klassement voor Marga. Een fantastische opsteker voor de speelster van Dijkhoek.


Coach KV Olympia'22 blijft

BORCULO - Frans-Willem Niesink zal ook in het seizoen 2018-2019 verbonden blijven bij KV Olympia'22 als coach van het eerste team. De samenwerking tussen hem en de club bevalt beiden zo goed, dat het contract verlengd is.

Het huidige seizoen kende een stroeve start, waarbij merkbaar was dat iedereen weer moest wennen aan het spelen op het hogere wedstrijdkorfbal niveau. In het zaalseizoen werd het eerste van KV Olympia'22 echter keurig derde. Uiteindelijk werd het veldseizoen met een paar goede wedstrijden afgesloten met een vijfde plaats. In het nieuwe seizoen zal Frans-Willem Niesink verder gaan werken met het gemengde team van ervaren en jonge spelers, en zal er nog meer de verbinding worden gezocht met het junioren A team.