Gastspreker op de openingsavond is Angelique Kruger, de welbekende presentatrice van Omroep Gelderland. Foto: PR
Gastspreker op de openingsavond is Angelique Kruger, de welbekende presentatrice van Omroep Gelderland. Foto: PR Foto:

Aantal deelnemers Barchemse4Daagse gelijk aan vorig jaar

Angelique Krüger opent evenement met gongslag

BARCHEM – In eerste instantie bleef het aantal inschrijvingen voor de dertiende editie van de Barchemse4Daagse wat achter op die van voorgaande edities. Maar in de laatste veertien dagen schreven zich nog honderden wandelaars in voor de vierdaagse die donderdagmorgen om zes uur vanaf dorpshuis 't Onderschoer van start gaat. De teller voor het aantal deelnemers stond zondagavond om 23.59 uur bij de sluiting van de voorinschrijving op 1133 deelnemers. Dat zijn er evenveel als vorig jaar.

Door Jan Hendriksen

En met enkele tientallen 'na inschrijvingen', die zich woensdag nog kunnen aanmelden komt het aantal deelnemers bijna op twaalfhonderd te liggen. En daar is voorzitter Henk Luesink van Stichting Barchemse4Daagse zeer content mee. Vanaf woensdagavond als de vierdaagse officieel geopend wordt is Barchem dan tot en met zondag 1 juli vier dagen in de ban van het 'wandelvirus'. Zoals gebruikelijk kunnen de wandelaars kiezen uit vier afstanden: 20, 30, 40 en 50 kilometer. Donderdag wordt er rond de Baakse Beek (Vorden-Ruurlo) gewandeld, vrijdag langs de Veengoot (Lochem-Vorden), zaterdag langs De Berkel (Geesteren-Gelselaar-Borculo) en zondag langs het Twentekanaal (Lochem-Laren). Ruim 120 vrijwilligers staan de komende dagen met als uitvalsbasis dorpshuis 't Onderschoer klaar voor de wandelaars. De sporthal van het dorpshuis is weer gezellig ingericht voor de wandelaars Ook wordt het Dorpsplein achter 't Onderschoer dit jaar weer nadrukkelijk bij het wandelevenement betrokken en zorgt de organisatie dagelijks voor muzikale intermezzo's op de verschillende rustlocaties en bij 't Onderschoer. Zo treden de Zompenkears donderdag op het Kerkplein in Ruurlo op en Mihai Turcitu in 't Onderschoer en vrijdag H&A en zaterdag het Seniorenorkest De Achterhoek in 't Onderschoer. Zondag op de slotdag worden de wandelaars bij de finish in de Kerklaan door de commentatoren Bert en Johan welkom geheten en wordt de muziek in 't Onderschoer verzorgt door Kappie. Het Dorpsplein is zondag ingericht als 'Culinair Dorpsplein' met versnaperingen door de Burger-meesters, 't Onderschoer, kookclub 'De kook(mutsen)' vanuit HCR In de Groene Jager, de Heksenlaak en diverse foodtrucks.

Vooruit geblikt
Woensdagavond 27 juni begint het wandelfestijn om 20.00 uur met een ouderwets gezellige openingsavond in 't Onderschoer. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Gastspreker die avond is Angelique Krüger, de presentatrice van Omroep Gelderland. Angelique is bekend van programma's als 'Krüger komt kijken' en 'Dorpshuis van het jaar'. Met de voorzitter van de Barchemse4daagse, Henk Luesink wordt dan tevens vooruit geblikt op de dertiende editie en wordt aandacht gevraagd voor het goede doel van dit jaar: Stichting Roparun. De muziek op deze avond wordt verzorgd door Crescendo Barchem. Met een slag op de gong zal door Angelique Krüger de dertiende editie van de Barchemse4Daagse officieel worden geopend.