De finale van de Miss Nederland verkiezing bestond uit vijf verschillende catwalk rondes. Foto: PR.
De finale van de Miss Nederland verkiezing bestond uit vijf verschillende catwalk rondes. Foto: PR.

Rianne Groot Roessink
winnares Social Media Award

RUURLO – "De reacties waren hartverwarmend en meelevend. Honderden berichtjes op mijn telefoon. En als ik nu boodschappen ga doen in Ruurlo ben ik een uur langer weg. Talloze mensen spreken me aan en complimenteren me. En door de deelname ben ik veel zelfverzekerder geworden. En dat is de grote 'winst' die ik op mezelf heb behaald. De hectiek ebt nu een beetje weg. Maar wat was het een leuke ervaring. Ik had het voor geen goud willen missen en ben trots op mezelf dat ik heb deelgenomen."

Door Jan Hendriksen.

Rianne Groot Roessink (21) uit Ruurlo is maandagavond 9 juli in het Circustheater in Scheveningen niet gekozen zijn tot Miss Nederland. Maar met de deelname aan de verkiezing heeft ze een overwinning op zichzelf behaald. "En die 'overwinning' neem ik mee naar de toekomst", zo verklaart ze nu alle hectiek rond de verkiezing een beetje wegebt. Aangemoedigd door een grote schare aan familieleden, kennissen en dorpsgenoten streed Rianne met elf andere meisjes vorige week maandagavond voor de titel Miss Nederland. En als het aan Rianne ligt blijft deze ervaring die ze als model opdeed niet bij deze eenmalige deelname. Ze wil graag verder als model. "Ik zou dat mooi in combinatie kunnen doen als styliste en bij het inrichten van etalages." De Ruurlose ronde vorig jaar de opleiding Ruimtelijke Vormgeving en Productpresentatie in Zwolle af. Ze werkte bij een bekende en grote modezaak in Wilp maar wegens inkrimping van het bedrijf was zo boventallig.

Catwalk
Rianne Groot Roessink was voor de Miss Nederland-verkiezing vorig jaar uitverkoren uit in totaal 80 mededingers. Via een eendaagse selectie bracht ze het tot de top 12 die alleen maar uit Amsterdamse en enkele Brabantse meisjes bestond. "Ik kwam als enige uit Oost- en Noord-Nederland", zo verklaart de Ruurlose. De finale van de verkiezing bestond uit vijf verschillende catwalk rondes. De eerste was de bikinironde gevolgd door twee fashion-rondes van de bekende kledingmerken Tigha en Cars Jeans en tot slot een galaronde. Ook behoorde een kort interview tot de verkiezingswedstrijd. Rianne kreeg de vraag voorgelegd hoe zij de functie van Miss Nederland zou combineren met haar werk.

Opdrachten
De Ruurlose ging na de finale vorige week niet met lege handen naar huis. Ze won namelijk de Social Media Award omdat ze zich als beste op Facebook en Instagram had gepresenteerd en uit doeken had gedaan waarom ze aan de verkiezing had deelgenomen. Ze hoopt dat ze met de deelname aan de Miss-verkiezing de eerste opdrachten voor 'modellenwerk' haar nu zullen worden aangeboden. Maar eerst gaat Rianne met haar Sallandse vriend op vakantie. "We zien dan wel verder", is haar nuchtere slotconclusie.