Koor Markant. Foto: PR
Koor Markant. Foto: PR

Dagdeelname mogelijk bij Fietsvierdaagse

RUURLO – Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 augustus kan er dagelijks vanaf 9.00 uur gefietst worden vanaf het Ruurlose VVV kantoor voor de Ruurlose Fietsvierdaagse. Hoeveel van de vier dagen men wil fietsen bepaalt men zelf. Dagdeelname is dus ook mogelijk. Men heeft de keuze uit twee afstanden: veertig of zestig kilometer. Voor de langere afstand dient men vóór 12.00 uur te vertrekken.

Deelname aan de fietsvierdaagse kost 12,50 euro per persoon en een dagkaart kost vier euro per persoon. De fietsliefhebber kan kennis maken met een groot gedeelte van het karakteristieke gebied van de Achterhoek, het coulissen landschap. De routes lopen door bossen en langs beken en houtsingels. Prachtige doorkijkjes en mooie plekjes maken van de tocht een heerlijke beleving. Onderweg is er door de Fietscommissie van de VVV Ruurlo voldoende gelegenheid te rusten, iets te gebruiken of te bezichtigen. Na afloop, wanneer men alle dagen heeft meegefietst, ontvangt men een herinneringsmedaille. Indien men voor 17.00 uur terug is bij de VVV, is er de mogelijkheid onder genot van een glaasje fris, even gezellig na te praten over de gefietste route. Oplaadpunten zijn onderweg aanwezig. Alle informatie over de Ruurlose fietsvierdaagse is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor, Kerkplein 20, tel. 0573-453926.


Oudpapierinzameling

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo haalt zaterdag 25 augustus weer het oud papier in de bebouwde kom van Ruurlo op. De voetballers maken steevast op de vierde zaterdagmorgen van de maand een rondgang door het dorp. Men wordt verzocht het papier 's morgens gebundeld of in dozen aan de weg te zetten. Niet in plastic zakken of houten kistjes; deze worden niet meegenomen. De oud-papierophalers wijzen er op dat het papier vanaf 8.30 uur wordt opgehaald. Als het papier later aan de weg wordt gezet, bestaat de kans dat de ophalers al geweest zijn. Alle routes worden namelijk één keer gereden. Ook kan men elke zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur oud papier en kleding storten in een van de containers die op sportpark 't Rikkelder staan opgesteld.


KWF zoekt collectanten voor Ruurlo

RUURLO – Iedereen kan iets doen tegen kanker. Bijvoorbeeld door een paar uur te gaan collecteren voor de KWF Kankerbestrijding. Met het geld dat de collectanten ophalen is er meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Onderzoek waarmee beter en minder ingrijpende behandelingen ontwikkeld kunnen worden en een betere kwaliteit van leven van kankerpatiënten bereikt kan worden. De collecte van KWF kankerbestrijding Ruurlo wordt dit jaar gehouden van maandag 3 september tot en met zaterdag 8 september. KWF Ruurlo zoekt nog enkele mensen, zowel in het dorp als in het buitengebied van Ruurlo, die zich als collectant willen inzetten. Hiervoor kan men contact opnemen met Martin Wiegerinck tel. 0573 451536, Gerrit Weijman tel. 0573 452338 of Anjo Dieperink tel. 0573 453534.


Muzikale talkshow bij veertig jaar Markant

RUURLO – In het najaar van 2018 viert het Ruurlose koor Markant haar 40-jarig bestaan met een muzikale talkshow. Het wordt een afwisselend programma van ingetogen tot swingende nummers uit alle delen van de wereld. Op 5 oktober wordt er vast een voorproefje gegeven in de vorm van een openbare repetitie in de Dorpskerk. Dit is tevens het startsein voor de voorverkoop van kaarten voor de jubileumoptredens op vrijdagavond 9, zaterdagavond 10 en zondagmiddag 11 november in zaal De Keizerskroon.


www.koormarkant.nl