In de twee uur durende bijeenkomsten in gezellige sfeer wordt er gezamenlijk onder leiding van Nynke Dolphijn gekookt maar ook gezamenlijk gegeten. Foto: PR.
In de twee uur durende bijeenkomsten in gezellige sfeer wordt er gezamenlijk onder leiding van Nynke Dolphijn gekookt maar ook gezamenlijk gegeten. Foto: PR. Foto:

Nynke Dolphijn start kookclub voor 'rijpere' mensen

'Eten is wat je bij uitstek samen doet'

Door Jan Hendriksen

RUURLO – "Kookt u graag? Of kookt u juist niet? Is dit omdat u alleen aan tafel zit, of u niet precies weet hoe het moet?" Met antwoord op al deze vragen start Nynke Dolphijn – te Brake vanaf deze week een zestal kooklessen voor een Seniorenkookclub in de Kookloods aan de Ventersteeg op bedrijventerrein De Venterkamp in Ruurlo.

"Nou ja, senioren. Ik zit nog een beetje met de naam te pakken, maar in ieder geval zijn de kooklessen voor de kookclub voor de wat 'rijpere' mensen, zeg maar boven de 55 jaar bedoeld. Kortom: kooklessen voor mensen die graag willen leren koken, of juist wel kunnen koken, maar iets nieuws willen leren, maar zeker voor mensen die alleen zijn, of in ieder geval altijd alleen aan tafel zitten te eten", zo verklaart Nynke Dolphijn het initiatief.

De kookclub die de Ruurlose voor ogen heeft is laagdrempelig en werkt met een low budget. "Met dit initiatief wil ik meer een maatschappelijk en sociaal doel bereiken. Zo heb ik een oriënterend gesprek gehad met het Ruurlose Voormekaar team en mijn initiatief binnen het team onder de aandacht gebracht omdat zij nauwe contacten onderhoud met bijvoorbeeld alleenstaanden."

Gezamenlijk
In de twee uur durende bijeenkomsten in gezellige sfeer wordt er gezamenlijk gekookt maar ook gezamenlijk gegeten. "En we gaan ook gezamenlijk de afwas doen", aldus Nynke die laat weten dat er tijdens de lessen kennis wordt gemaakt met verschillende smaken en ingrediënten.
"Talloze mensen kunnen wel aardappelen en groenten koken en een eenvoudig stukje vlees braden. Maar er is zoveel meer mogelijk. En dat gaan we nu juist gezamenlijk 'uitproberen' tijdens deze bijeenkomsten. Hoe maak je nu precies de aller lekkerste lasagne en hoe bereid je nu het best een Hollandse schotel?"
Wie zin heeft gekregen om een keer mee te koken met Nynke Dolphijn, kan zich aanmelden voor deze kookclub. De Seniorkookclub is op dinsdag van 11.30 tot 13.30 uur of donderdag van 17.30 tot 19.30 uur. De eerste kookles start donderdag 18 oktober. De andere data zijn donderdag 8 november, dinsdag 27 november, dinsdag 4 december en donderdag 20 december. De deelname kosten zijn tien euro per persoon per keer inclusief een drankje. Wil men meer informatie over aanmelden of werkwijze, stuur dan een e-mail naar info@de-kookloods.nl of bel Nynke Dolphijn, tel. 06 29564540. Graag uiterlijk twee dagen van te voren opgeven. Eventuele dieetwensen kan men ook melden.