In Ruurlo werd door honderden Ruurloërs gedemonstreerd tegen de opheffing van de spoorlijn Zutphen- Winterswijk. Foto: PR.
In Ruurlo werd door honderden Ruurloërs gedemonstreerd tegen de opheffing van de spoorlijn Zutphen- Winterswijk. Foto: PR. Foto:

Extra openstelling modeltreinbanen Gerrit Hulshof

RUURLO – In verband met de vele aanvragen wanneer de modeltreinbaan weer geopend zouden zijn heeft Gerrit Hulshof besloten om de schuurdeuren van zijn vijf modelbanen aan de Hulshofweg in 't Ruurlose Broek op vrijdag 26 oktober dit jaar nog eenmaal open te stellen. Iedereen is vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur van harte welkom. De modelbaan bestaat uit vijf verschillende banen met een totaal grote van tweehonderd vierkante meter. Nieuw is een oldtimer show met model tractoren en auto's.

Door Jan Hendriksen

Onder de zolderplanken van het voormalige NS-stationsgebouw Ruurlo staan in een van de voormalige veeschuren van Gerrit Hulshof nu de modelbanen van de Ruurloër. In de jaren zeventig van de vorige eeuw toen het Ruurlose station gesloopt is, heeft de familie Hulshof al het sloophout gekocht waaronder zware balken, zolder- en vloerplanken. "De vloerplanken van het losse voorgebouw, waar de wissel hendels in stonden waren doordrenkt met olie. Die hebben we later gebruikt als tussenschotten in de varkensstallen", zo weet Gerrit Hulshof te vertellen, Op een van de banen heeft Gerrit Hulshof het Ruurlose station in miniatuur nagebouwd. En daar behoort ook de demonstratie die in de jaren zeventig van de vorige eeuw bij toen de Nederlandse Spoorwegen voornemens had de spoorlijn Zutphen – Winterswijk op te heffen. In Ruurlo werd destijds door honderden Ruurloërs gedemonstreerd tegen de opheffing waarbij Winnetou werd ingezet die in die jaren grote bekendheid genoot naar aanleiding van de openluchtspelen die periodiek in de jaren zestig en begin jaren zeventig in het Rijkenbargse Bos plaatsvonden. De modeltreinenbanen van Gerrti Hulshof zijn buiten de open dagen natuurlijk ook altijd te bezichtigen voor groepen. De entree voor volwassenen is drie euro en voor kinderen twee euro.


www.hulshofmodeltreinen.punt.nl