Stijgende lijn Achterhoekse klootschieters

RUURLO - De Achterhoekse klootschietteams zijn zondag na de tweede competitieronde in de landelijke straatcompetitie van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) een paar plaatsjes gestegen in het algemeen klassement. Uitzondering is het Lochemse Klein Dochteren dat wederom matig presteerde.

Op het parcours in Klein Dochteren traden achttien mannenteams, geselecteerd uit de diverse afdelingen van de NKB, aan voor de tweede Landelijke Straatcompetitiewedstrijd. De mannen van de thuisploeg waren maar matig op dreef. Klein Dochteren eindigde maar liefst zeven schoten achter de winnaars Beuningen en Mander die beiden met 47 schoten binnenkwamen. KV 't Broek uit Ruurlo (52 schoten) bleef Klein Dochteren (54 schoten) twee schoten voor en eindigde als tiende. KV Respelhoek uit Geesteren scoorde 51 schoten en werd keurig zesde. KV Zwolle (50 schoten) was ditmaal de beste van de Achterhoekse teams en werd vijfde. Opvallend waren de kleine verschillen tussen de teams.
In het algemeen klassement na twee wedstrijden staat Respelhoek zevende, Zwolle achtste en 't Broek negende. Klein Dochteren is twaalfde.
In de vrouwenklasse met zes teams won het Twentse Beuningen verrassend van de kernploeg vrouwen. Het kernploegteam bestaande uit diverse landelijke toppers speelt buiten mededinging mee. In deze klasse spelen dit jaar helaas geen teams mee uit de Achterhoek.