Frank Bannink heeft zijn supermarkt Attent per 4 janauri 2019 verkocht. Foto: Jan Hendriksen
Frank Bannink heeft zijn supermarkt Attent per 4 janauri 2019 verkocht. Foto: Jan Hendriksen

Nieuwe uitdaging voor Frank Bannink van Attent

'Zal even wennen zijn voor ons als Barchemers'

BARCHEM – "Heel veel succes met deze nieuwe stap in de toekomst. Zal even wennen zijn voor ons als Barchemers. Maar een mooie uitdaging voor jullie. Gefeliciteerd." Zie hier een van de vele reacties op de Facebook pagina van Attent Barchem nadat eigenaar Frank Bannink via dit 'sociale platform' vorige week liet weten dat hij zijn supermarkt per 4 januari 2019 heeft verkocht aan een nieuwe ondernemer.

Door Jan Hendriksen

"Zo komt er na twaalf jaar een einde aan een hele leuke periode. Maar ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst en naar een nieuwe uitdaging uit", zo laat de geboren en getogen 33-jarige Barchemer weten. Frank Bannink is sinds november vorig jaar bezig met een Hoger Supermarkt Management (HSM ) opleiding binnen de Coop supermarkten. "Om mijn volgende stap in de levensmiddelen branche te kunnen nemen moet ik keuzes maken. Een ervan is het verkopen van mijn huidige exploitatie in Barchem om zo een startkapitaal te creëren voor een eventuele grotere supermarkt. Ik heb in Barchem veel geleerd en kijk terug op een geslaagde missie om Attent Barchem weer nieuw leven in te blazen", zo verklaart Bannink zijn keuze om de supermarkt van de hand te doen. Twaalf jaar geleden nam hij als jonge ondernemer de supermarkt van Jan Flierman over. "En dat was destijds best een grote stap. Ik kende weliswaar de supermarkt al wel omdat ik er als veertienjarige jongen al 'vakken' vulde. Met een verbouwing en een flinke upgrade heb ik de supermarkt weer nieuw elan gegeven. Ik zal onze vaste klanten straks gaan missen en ook de extra toeloop tijdens bijvoorbeeld de Barchemse Wandel4Daagse en al die studenten die tijdens de Batavierenrace even de winkel binnen kwamen. En ook het kleinschalige aspect van de winkel was kenmerkend. Bij ons worden telefonische bestellingen nog gewoon op een papiertje opgeschreven. Maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Doel is om een Coop supermarkt in Oost-Nederland op basis van onderneming te gaan exploiteren. Laat het duidelijk zijn. Groter is niet altijd beter hoor. Maar ik ambieer een meer leidinggevende functie om medewerkers aan te kunnen sturen en me meer bezighouden te kunnen houden met de financiën. En daar krijg is bij de Coop de gelegenheid voor. Ik heb op dit moment nog geen toezegging. Maar ik ben daarvoor wel duidelijk in beeld."

Begeleiden
De nieuwe ondernemer die Attent Barchem zal gaan exploiteren zal zijn best doen om wat Bannink in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd, voort te zetten met als toevoeging het verzorgen van warme maaltijden. Naar verluidt betreft het een Chinese investeerder. Hij zal samen met zijn vriendin Thera de nieuwe ondernemer nog enige tijd begeleiden. De zeven parttime medewerkers blijven in dienst van de nieuwe exploitant. Het pand blijft voorlopig in eigendom van de familie Oplaat. De naam Attent zal in de loop van 2019 plaats maken voor een andere naam. Want in de komende twee jaar worden zo'n 75 Attent buurtwinkels, die onderdeel uitmaken van Spar, omgevormd. Welke dat is is nog niet bekend.