Fonds 2013 kent ruim 35.000 euro aan bijdragen toe

Fonds 2013 kent ruim 35.000 euro toe

BORCULO - De Stichting Fonds 2013, ontstaan na de verkoop van de Stichting Centrale Antenne Inrichting Borculo (SCAI), heeft in de vergadering van 18 oktober weer nieuwe aanvragen voor projectbijdragen en evenementbijdragen behandeld.

Er zijn 31 aanvragen voor een evenementenbijdrage behandeld. Hiervan zijn er 5 afgewezen. Totaal werd een bedrag van 7.800 euro toegekend aan: Oranjevereniging Geesteren, buurtvereniging Banninkskamp, buurt Het Patronaat, wagenbouwgroep de Onze, Huurdersvereniging Borculo, Klanken & Kunst Haarlo, wagenbouwgroep Mooi dat 't zo kan, buurtvereniging Prinses Beatrixstraat, Stichting Berkelzomp, Stichting Bijstand muziekvereniging Amicitia, tennisvereniging Haarlo, ouderraad Kiezel en Kei, buurtvereniging Lijsterbesstraat/Beukenlaan, buurtvereniging Spoorstraat, organisatie PZF Haarlo, straatversiering Graaf van Zutphenstraat, buurtvereniging Het laatste stukje, Stichting wijkgebouw de Koppel, Hasselo namens buurtbewoners, buurtvereniging de Kotte Maot, Pleintje 26, buurtvereniging Hessenstraat, buurtvereniging Burg. Van Weliestraat, vriendenclub Knollentrekkers, historische vereniging Borculo, T.C. De Berkelrijders.
Er werden vijf aanvragen voor een projectbijdrage ingediend. Drie aanvragen werden tot een bedrag van € 27.500,00 toegekend: Speeltuivereniging Borculo-Noord, Stichting d'n Sproakelberg en Stichting Sportaccommodatie 't Timpke. Eén aanvraag werd afgewezen en één aanvraag is aangehouden in afwachting van nader te ontvangen informatie. Alle indieners ontvangen officieel bericht over de toekenning en de wijze van betaalbaar stellen van de bijdragen. Nieuwe aanvragen dienen voor 31 december ingediend te zijn om in de volgende vergadering begin januari 2019 behandeld te kunnen worden.
De voorwaarden en beperkingen voor het indienen van een aanvraag staan op de website van de Stichting Fonds 2013: www.fonds2013.nl. Het e-mailadres is: info@fonds2013.nl. Belangrijke voorwaarde voor het indienen van een aanvraag is dat de activiteit in de voorbereidende fase dient te zijn. Voor de evenementbijdragen geldt de bepaling dat per organisatie maximaal twee aanvragen per kalenderjaar kan worden ingediend. Bij de projectbijdragen is het aantal bepaald op één aanvraag per kalenderjaar. Een aanvraagformulier is verkrijgbaar via de website of af te halen op het kantoor, Hessenstraat 20 in Borculo.