De 65-plussers in de bus voor hun 'schoolreisje'. Foto: PR
De 65-plussers in de bus voor hun 'schoolreisje'. Foto: PR

65-plussers op 'schoolreisje'

65-plussers van Beweeg Zeker op 'schoolreisje'

BERKELLAND - Op donderdag 25 oktober hebben 25 deelnemers van het valpreventieprogramma 'Beweeg Zeker' een uitstapje gemaakt naar Zlimthuis in Doetinchem. Beweeg Zeker is een valpreventieprogramma ontwikkeld door de Sport Federatie Berkelland (SFB).

In de vroege morgen stond de bus in Rekken klaar om de eerste groep deelnemers van Beweeg Zeker op te halen. De chauffeur vervolgde zijn weg naar Borculo en Ruurlo, waar de twee andere groepen ook instapten. De 'schoolreis' voerde naar Doetinchem, waar Zlimthuis gevestigd is.

Aangekomen op locatie, werd de groep in tweeën gesplitst. Eén groep begon met een rondleiding door het Beleefhuis van Zlimthuis. De medewerker van Zlimthuis liet allerlei slimme toepassingen zien die het eigen huis valveiliger kan maken, zoals: een wandelstokhouder, een spray om de badkamervloer stroever te maken, een slimme deurbel en nog veel meer. In het Beleefhuis is een woning nagebootst waar alle slimme aanpassingen direct in de praktijk zichtbaar zijn. De tweede groep begon met een spel genaamd 'dobbel je fit' . Dit spel werd gespeeld onder leiding van de SFB en onder het genot van een kopje koffie/thee met appelgebak. Het spel werd in teamverband gespeeld. De verschillende teams beantwoordden kennisvragen en voerden beweegopdrachten uit. Alles in het teken van de valpreventie. Na 45 minuten wisselden de groepen om. Als afsluiting kochten de deelnemers nog handige hulpmiddelen om hun huis direct aan te kunnen passen. Toen volgde er nog een gezellige busreis naar huis.
De nieuwe valpreventiecursussen starten in maart. Wie meer informatie over de cursus of over Zlimthuis wil, kan contact opnemen met Sport Federatie Berkelland via tel. 0545- 476727 of via info@sportfederatieberkelland.nl.