Allereerste Kunstquizz Berkelland

BERKELLAND - Kunstkring B-Art komt met een nieuwe activiteit. Voor de invulling van het Kunstcafé van 15 november hebben de organisatoren, Dolf Bierhuizen en Marianne Appels, gekozen voor de Kunstquizz. Het wordt een quiz waarvan de zestig vragen alle te maken hebben met kunst of cultuur. Zowel hedendaags als uit vervlogen jaren, zodat iedereen, jong of oud gegarandeerd iets herkenbaars in de vragen tegen zal komen. Er zullen vragen gesteld worden van algemene aard, maar daarnaast ook een aantal die specifiek te maken hebben met Berkelland.

Voor deze kunstquizz wil Kunstkring B-Art niet alleen professionele en amateurkunst-beoefenaars uitnodigen, maar iedereen die iets met kunst heeft, of denkt er iets van af te weten.

Quizzen gebeurt in groepjes van minimaal twee en maximaal vijf personen per groepje. Dat groepje moet een naam krijgen waarmee men zich onderscheidt van andere groepen. Pennen en papier voor de antwoorden zijn aanwezig. Er zijn zes rondes van tien vragen elk, met een pauze tussen de derde en de vierde ronde. Er worden vragen gesteld over: kunstenaars, hun werken, stijlen, zowel schilderkunst als 3D-kunst, literatuur of muziek, over specifiek Berkellandse kunst, over algemene begrippen in de kunst, enzovoorts. Er zijn open vragen en (meer)keuzevragen
Overleggen met elkaar mag en is zelfs gewenst; per groepje mag namelijk maar één antwoord op een vraag worden gegeven. Gebruik van computers, mobiele telefoons, smartphones e.d. om snel iets op te zoeken via het internet is verboden; het gaat om parate kennis. In geval van twijfel of onenigheid rondom een antwoord beslissen de organisatoren.
De Kunstquizz vindt plaats in Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo en begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. De presentatie is in de vertrouwde handen van voormalig B-Art voorzitter, Herbert Wensink. Als tegemoetkoming in de kosten wordt een deelnamebedrag gevraagd van twee euro per persoon (er komt een 'conducteur' langs); dat is inclusief enkele consumpties.
Te winnen is 'De Berkellandse Kunstkei' en een rondje van Kunstkring B-Art voor het winnende team.