Resultaten van vogeltentoonstelling

BORCULO/NEEDE - In het weekeinde van 17 en 18 november 2018 werd er weer de jaarlijkse onderlinge vogeltentoonstelling van de vogelvereninging Borculo/Neede gehouden. Dit jaar werd de tentoonstelling ondersteund door een aantal inzenders van de buurvereninging De Berkel uit Eibergen. Gezien het gestaag teruglopen van de ledenaantallen waardoor ook het aantal inzenders terugloopt, is deze samenwerking gezocht om toch een aantrekkelijke show neer te zetten. Het is dan ook gelukt om in de zaal van cafe-restaurant De Olde Mölle te Neede ruim 250 vogels tentoon te stellen.

De aangeboden vogels zijn onder te verdelen in Kleur- en Postuurkanaries, tropische- en diverse papagaaiachtige vogels. Na de keuring gaven de keurmeester's van de NbvV te kennen onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit die er aangeboden werd. Dit laatste bleek ook wel uit de punten waardering die de vogels kregen. Tachtig procent van de vogels had 90 punten of meer.
Uiteraard levert zo'n keuring kampioenen op en dit zijn: Kampioen kleurkanaries geel schimmel, met zowel stam 371 punten, stel 189 punten en enkeling 93 punten werd M. Egberink. Egberink mocht tevens het Bondskruis in ontvangst nemen voor de mooiste vogel, kanarie geel schimmel met 94 punten. Egberink had tevens de vijf mooiste vogels van de tentoonstelling met in totaal 466 punten. H. Maatman werd kampioen met stam, stel en enkeling kanarie fife fancy melanine intensief. Maatman werd tevens kampioen met een stam Mexicaanse roodmussen in de tropenklasse. B. Veldhuis werd bij de tropenvogels kampioen met een stel Diamantvink oranjesnavel pastel en enkeling kampioen met een driekleur pappagaai amadine.
Bij de grasparkieten werd J. Ordelman kampioen met een stel grijsgroen en bij de enkelingen met een Cinemon grijsgroen. T. Bolster werd kampioen met zowel stam,stel en enkeling met Agapornis fischeri groen. H. Nijhuis mocht zich kampioen stel en enkeling bij de agapornissen rossicollis noemen.
Ondanks enkele tegenslagen bij kwekers, door ziekte, en door vervelende diefstal van showvogels kunnen de organisatoren spreken van een mooie serie tentoongestelde vogels. Zij kijken dan ook terug op geslaagde tentoonstelling die eigenlijk wel wat meer publiek verdiende.