A Festival of Lessons and Carols

A Festival of Lessons and Carols

RUURLO – Als je samen zingt voel je je minder alleen en verbonden met over wie je zingt. Het is een manier om de dreigingen van de duistere wereld minder te voelen. Misschien is dat ook wel de reden dat we zo graag zingen in de donkere dagen van december. Voor geen enkel jaargetijde is zoveel muziek geschreven als voor de wintertijd. En veel van deze muziek is voor Advent en Kerstmis.

In Engeland is een traditie ontstaan om in de kersttijd een 'Festival of Lessons and Carols' uit te voeren. Een dienst waarin een aantal lezingen en kerstliederen klinken. Ook in Nederland wordt dat steeds meer een traditie. De Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem organiseert nu in Ruurlo zo`n dienst. In deze dienst worden kerstliederen met Nederlandse teksten van Sytze de Vries op bekende melodieën van Engelse Carols gezongen. Dirk Zwart heeft van deze liederen bewerkingen gemaakt voor koor, orgel en samenzang, de muziek wordt uitgevoerd door een projectkoor. Gerard Wesselink verzorgt de orgelbegeleiding en het geheel staat onder leiding van dirigent Dirk Zwart. De bezoekers kunnen volop meezingen: er is veel samenzang.

"Als je hoort hoe de mooie bovenstemmen van de sopranen boven de samenzang door de gewelven van de Dorpskerk ruisen, waan je je in een Engelse kathedraal", zo verklaart Rijk Spronk namens de organisatie. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van warme chocolademelk en glühwein.

De organisatoren nodigen uit: "Kom je samen met het koor mooie kerstliederen zingen? Als je gaat, wil je dan om je heen kijken of je misschien iemand kent die minder mobiel is of in het donker niet alleen durft te gaan en haar of hem meenemen?" Zondag 16 december 2018, in de Dorpskerk in Ruurlo. Aanvang 19.00 uur.