Scholieren schrijven verhalen voor de Kerst-Inn

RUURLO – Zaterdag 15 december wordt voor de veertigste keer de Kerst-inn in Ruurlo georganiseerd met als thema's 'Geloof, Hoop en Liefde' en 'Verleden, Heden en Toekomst'.

Yvon Taken, verantwoordelijk voor het programma, heeft een verhaal geschreven dat daarop aansluit. Zij las het voor aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 van drie Ruurlose basisscholen en vroeg hen haar verhaal af te maken. Het verhaal staat op ww.kunstkringruurlo.nl.

Drie magische hartenmunten
Het verhaal gaat over zes kinderen die in de Ruurlose bossen een ondergrondse hut gaan bouwen. Tijdens het graven stuiten zij op een schatkist met daarin drie magische hartenmunten en een heel bijzondere brief met de tekst: "Als brief ben ik al honderden jaren oud. Op het moment dat ik werd begraven wist ik, dat ik eens tezamen met de Magische Hartenmunten gevonden zou worden door zes kinderen. Hun namen staan in deze brief genoemd: Mees, Noud, Femke, Emma, Nora en Lars. Dat zijn jullie dus! Jullie zullen mij vinden in het jaar 2018 en dan de hartendragers gaan worden van de munten Geloof, Hoop en Liefde. Met deze magische munten kunnen jullie alles ten goede veranderen in het Verleden, het Heden en de Toekomst. De magische kracht van deze hartenmunten zal in jullie harten en in de harten van alle mensen het licht ontsteken. Jullie zullen als Kinderen van de Aarde het leven op aarde voorgoed kunnen veranderen. Neem één voor één de hartenmunten in jullie handen, leg ze op je hart en spreek de woorden uit: "Geloof, Hoop en Liefde zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn, in het Verleden, het Heden en de Toekomst".

Het was doodstil. Zij probeerden de betekenis van deze geheimzinnige brief te begrijpen en de woorden tot zich door te laten dringen. De munten hebben dus de magische kracht dat ze het Verleden (de geschiedenis) kunnen herschrijven, het Heden (waarin we dus nu leven) kunnen aanpassen en de Toekomst (dat wat nog komt) kunnen voorbereiden.

Schrijfwedstrijd
Wat zou jij met de magische krachten van de hartenmunten gaan doen? Schrijf daarover een verhaal, was de vraag aan de leerlingen van de scholen. Er kwamen heel veel antwoorden in de vorm van prachtige verhalen. Een deskundige jury, bestaande uit de redacteuren van Achterhoek Nieuws, heeft uit die verhalen de drie meest aansprekende genomineerd. Deze staan vandaag al in deze krant. De winnaar mag tijdens de Kerst-Inn haar/zijn verhaal voorlezen.