Jimmy's nodigde in samenwerking met de Veurmekaarteams mensen uit voor het kerstdiner. Jimmy's Kerstdiner bij Studio 16 in Neede. Foto: PR
Jimmy's nodigde in samenwerking met de Veurmekaarteams mensen uit voor het kerstdiner. Jimmy's Kerstdiner bij Studio 16 in Neede. Foto: PR

Jimmy's verzorgt kerstdiner in Neede

NEEDE - Er zijn mensen die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Bijvoorbeeld als je nieuw in de wijk bent en nog niemand kent of als je eenzaam bent en tegen de Kerstdagen opziet. Dus ging het Voormekaar Team met de nieuwe jongerenwerker uit Neede Veronica Kasteel-Niemeijer op pad om mensen die het in hun ogen echt verdienden, uit te nodigen voor een heerlijk diner bij Studio 16 in Neede. Onder de twintig gasten waren twee gezinnen met in totaal vijf kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar.

Een mooie geste was ook de uitnodiging naar de vrijwilligers van het A.J.G. ter Weemepark in Neede, in de volksmond het eendjespark genoemd. Zij hebben een lastige tijd achter de rug met de overlast van de hangjongeren daar. Dat laatste vormde een mooi bruggetje naar Jimmy's, de nieuwe plek in Borculo voor en door alle jongeren en een nieuw beleidsinstrument tegen jongerenoverlast.

Jongeren samen met de buurt is het nieuwe motto. Begin volgend jaar opent de twee Jimmy's in Neede. Samen met leerlingen van MaxX, kok Ronald en Estrella van Liere van Studio 16 werd een heerlijk viergangendiner geserveerd. Een geweldig initiatief, vond ook de aanwezige wethouder Marijke van Haaren. Er gingen al stemmen op om het een jaarlijkse traditie te maken.