Op afstand lijkt deze kerstboom met vijfhonderd brillenglazen zelfs van ijs. Foto: PR.
Op afstand lijkt deze kerstboom met vijfhonderd brillenglazen zelfs van ijs. Foto: PR. Foto:

Zwevende kerstboom met vijfhonderd brillenglazen

RUURLO – De meest unieke kerstboom is dit jaar gemaakt van meer dan vijfhonderd brillenglazen en zweeft bij Sven voor Ogen in Ruurlo. Zweeft:; de boom is namelijk opgehangen aan het plafond en is zo'n drie meter hoog.

Sinds Sven voor Ogen in 2016 verhuisd is naar de nieuwe locatie aan de Dorpsstraat kan men er elk jaar van een bijzondere kerstboom genieten. "In 2016 zijn ze begonnen met meer dan driehonderd zwevende kerstballen, vorig jaar zaten er meer dan zeshonderd brillen in een stalen kerstbomen frame en dit jaar zijn meer dan vijfhonderd brillenglazen aan elkaar geknoopt tot een kerstboom. Elk gebruikt glas is uniek en geeft de lichtjes op zijn eigen manier weer. Hoe je ook naar de boom kijkt: hij is altijd anders. Op afstand lijkt deze boom zelfs van ijs", aldus eigenaar Sven Bonsel van Sven voor Ogen. We vroegen Sven Bonsel hoe deze boom in de winkel komt. "Mijn vrouw Karin bedenkt en maakt deze bomen." Karin geeft aan dat ze het allemaal niet zo bijzonder vindt. Het eerste jaar op deze locatie had de bloemist een boom geplaatst van 1,50 meter met veertig lichtjes. Dit was zo'n enorme teleurstelling dat ze besloten heeft om iets bijzonders te maken in de mooie open ruimte voorin de winkel. Iets waar je blij van wordt als je er naar kijkt. Een kerstboom moet je namelijk raken. Karin: "Alles wat je bedenkt kun je maken. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan. Dat motiveert me om iets te bedenken en te maken. Nee ik ben geen kunstenaar, ik heb gewoon iets met kerstbomen. Kerstbomen zijn bijzonder. Ze moeten wel de vorm van een kerstboom hebben en er moeten veel lichtjes in de boom zitten. Het is wel gaaf om te zien dat het gelukt is, deze boom is inderdaad bijzonder geworden." Het mooiste vind Karin dat mensen even naar binnenlopen om naar de boom kijken en er van genieten. "Dat is mijn mooiste beloning van al het werk", aldus de Ruurlose.

Na Oud en Nieuw wordt de boom afgebroken en opgeslagen. Karin: "Misschien is er iemand die deze boom volgend jaar wil ophangen, dan zou ik blij zijn, blij dat er weer mensen naar kunnen kijken." Wat er volgend jaar in de winkel van haar man komt weet ze nog niet. Karin heeft ideeën te over maar nog niets concreets. "Het materiaal is vaak de grootste uitdaging." Dit jaar heeft ze de glasleverancier Zeiss al in het voorjaar gevraagd om glazen, twee maanden terug hadden ze daar genoeg glazen om een boom te kunnen maken. "Volgend jaar verzin ik weer iets nieuws en ga ik weer op jacht naar nieuw materiaal." De unieke kerstboom is nog tot en met 2 januari te zien in de winkel van Sven voor Ogen aan de Dorpsstraat in Ruurlo.

Elk gebruikt glas is uniek en geeft de lichtjes op zijn eigen manier weer. Foto: PR.