Strijd om gouden pollepel

LOCHUIZEN/NEEDE - In 2017 kon het zesde Lochoezer Snerttoernooi niet doorgaan vanwege overvloedige sneeuwval en een onbespeelbaar terrein. In 2018 houdt V.V. Lochuizen op zondag 21 januari voor de zevende maal het 7 tegen 7 'Lochoezer Snerttoernooi voor voetballers ouder dan 40 jaar.

Op het toernooi wordt gestreden om de inmiddels legendarische gouden pollepel en de winnaar komt voor één jaar in het bezit van het 'Lochoezer snertpannetje'. Deze wisselbeker is nu in handen van V.V. Zuid Eschmarke uit Enschede. Naast de gouden pollepel voor de winnaar worden de zilveren en bronzen pollepel voor de tweede en derde plaats uitgereikt. Ook de overige deelnemers vallen in de prijzen, al zijn deze prijzen ieder jaar weer een verrassing. Na afloop van het snerttoernooi zal er voor alle deelnemers gratis snert zijn. Verder is er een verloting waarvan de opbrengst bestemd is voor de jeugd van V.V. Lochuizen. Na afloop van het toernooi is er muziek door het duo Jos ten Hoopen en Harrie te Wierik. Dit optreden staat ook open voor belangstellenden die zin hebben aan een gezellige middag. Het toernooi start om 10.00 uur. De teams worden verzocht om, om 9.30 uur aanwezig te zijn. Er wordt gespeeld op velden van Lochuizen, Sportpark Nieuw Olthaar, Diepenheimseweg 32A. De koffie is tot 9.30 uur gratis. De wedstrijden duren 15 minuten en er wordt niet van speelhelft gewisseld. Het toernooi wordt afgesloten met een finale en een wedstrijd om de derde en vierde plaats. Deelname aan het toernooi staat open voor voetbalverenigingen en vriendenclubs. De voorwaarde is dat de spelers minimaal 40 jaar moeten zijn. Voor meer informatie en opgave over het snerttoernooi kan men contact opnemen met Floris Poelman via 06-22494645 of floris@poelman.biz . De uiterlijke datum voor opgave is maandag 8 januari. Er kunnen 10 teams deelnemen. V.V. Lochuizen is een kleine maar levendige voetbalvereniging met een prachtige door vrijwilligers op peil gehouden accommodatie. V.V. Lochuizen denkt naast het voetballen in competitie ook aan de 60+ers die nog graag een balletje willen trappen. Deze kunnen elke vrijdagmorgen een partijtje spelen met leeftijdgenoten. Het gaat hier niet om wandelvoetbal maar gewoon een lekker potje voetballen. Een lidmaatschap van V.V. Lochuizen is daarvoor niet verplicht. Meer info bij Guus Velders g.velders40@gmail.com of kom gewoon langs op vrijdagmorgen bij Sportpark Nieuw Olthaar Diepenheimseweg 32A in Neede om 9.30 uur.


Lubron dartstoernooi

RUURLO - Stichting Berkelland Open Darts houdt zaterdag 20 en zondag 21 januari voor de veertiende maal het Lubron Open Dartstoernooi. Dit jaar is er evenals vorig jaar gekozen voor sporthal Rikkenhage in Ruurlo als speellocatie. Een locatie waar het bestuur van Stichting Berkelland Open Darts erg content mee is. De ruimte biedt meer mogelijkheden en het toernooi is daardoor ruimer opgezet. Zaterdag 20 januari is er een koppeltoernooi waaraan maximaal 64 koppels kunnen deelnemen (de samenstelling is vrij). Bij het singletoernooi op zondag 21 januari is er plek voor maximaal 128 deelnemers. Bij voldoende deelname zal er bij het singeltoernooi een aparte damesklasse en een aparte jeugdklasse tot en met 16 jaar worden ingedeeld. Deelname aan het koppeltoernooi kost vijftien euro per koppel, deelname aan het singletoernooi kost tien euro. Het prijzengeld bedraagt minimaal duizend euro (afhankelijk van de deelname). Beide dagen begint het toernooi om 13.00 uur. Inschrijving kan via de website www.berkellandopen.nl of op beide speeldagen vanaf 11.30 uur tot 12.30 uur aan de zaal bij sporthal 't Rikkenhage aan de Fürstenauerstraat 1 in Ruurlo.