Heleen Geessink en Chico winnen prijzen

EIBERGEN - Heleen Geessink en haar pony Chico's Mistique hebben vorige week goed gereden bij de dressuurwedstrijd in Vragender.

In de klasse B categorie DE reed Heleen een keurige proef welke werd beloond met 203,5 punten. Dit was goed voor een derde prijs.
Afgelopen dinsdag in Marienheem heeft zij een vierde prijs bij het springen gewonnen en zondag bij de springwedstrijd in Vragender een tweee prijs gewonnen met haar pony.

Heleen komt uit voor ponyclub De Berkelruiters uit Eibergen.


EGVV Gelselaar start hardloopclinic

GELSELAAR - EGVV uit Gelselaar start op 13 januari 2018 wederom met een hardloop clinic. In 2017 werd, na jaren afwezigheid, de 'Gaanzeloop' weer nieuw leven in geblazen.

EGVV is voor de organisatie van deze loop een meerjarige samenwerking aangegaan met verzekeraar OVM. De Gaanzeloop zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 24 maart 2018.

Voorafgaand aan dit loopevenement is het voor hardlopers mogelijk om deel te nemen aan een clinic. De deelnemers gaan elke zaterdagmorgen, vanaf 13 januari, onder leiding van looptrainers Theo en Janny Nijkamp een looptraining volgen.
De clinic start op zaterdag 13 januari en is daarna elke zaterdagmorgen tot 24 maart van 9 tot 10.30 uur.

Deelname aan de clinic kost 25 euro, deelnemers krijgen elke week een kop koffie na afloop en de deelname aan de Gaanzeloop is bij dit bedrag inbegrepen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website


www.egvv.nl


Molenruiters verkopen hanen en saté

REKKEN - De leden van Rijvereniging Molenruiters uit Rekken komen op vrijdagavond 12 en zaterdag 13 januari langs de deuren in Rekken en omgeving en het buitengebied van Eibergen voor de verkoop van hanen en saté.


Appie Firing wint achtste wedstrijd kruisjassen

EIBERGEN - In café de Beuk in Eibergen hield de EKC haar achtste van de twaalf competitiewedstrijd kruisjassen.

Deze wedstrijd werd gewonnen door Appie Firing met 4051 punten. Tweede werd Harrie Exterkate met 4035 punten en Ingrid Heubach werd derde met 4033 punten. Vierde werd Harrie Pasman met 3975 punten en vijfde werd Rene Heubach met 3885 punten.

In het klassement na acht wedstrijden is de leiding in handen van Theo te Vogt met 30486 punten. Harrie Pasman is tweede met 30079 punten en derde is Appie Firing met 29865. Joop van Meegen is vierde met 29754 punten en vijfde is Jan Niks met 29628 punten.


Kinderkerk met thema 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….! in Rekken

REKKEN - Zondag 21 januari is er weer een speciale dienst voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Ierdereen die ouder is, is uiteraard ook welkom.

De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Antoniuskerk, Lindevoort 20 in Rekken. Deze speciale Kinderkerk dienst zal ongeveer een half uurtje duren.

In plaats van geld voor een collecte worden de kinderen van harte uitgenodigd om artikelen voor de voedselbank mee te nemen. Lang houdbare artikelen of drogisterij artikelen

De Kinderkerk commissie heeft deze keer als thema gekozen voor: 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….!' Dit thema heeft te maken met het verhaal van Bartimeüs.

Bartimeüs kan niet kijken
want zijn ogen doen het niet.
Altijd heeft hij iemand nodig
die vertelt wat hij niet ziet.

Na afloop van de dienst is er ranja, koffie en thee voor iedereen, met wat lekkers. Ondertussen kunnen de kinderen een mooie plaat kleuren. Ook is er een klein cadeautje voor de kinderen.