Jaren 70 & 80 party met muziek van vinyl. Foto: PR
Jaren 70 & 80 party met muziek van vinyl. Foto: PR Foto:

Jaren '70 en '80 party met muziek van vinyl

EIBERGEN - Oude tijden herleven op zaterdag 10 maart bij Eet- en Feestcafé de Klok in Eibergen. Tijdens de twaalfde editie van bar discotheek de Doofpot en de Kettel zal de muziek als vanouds van vinyl klinken.

Ondanks dat het gebruik van de single en lp is ingehaald door cd's en hoge resolutiebestanden neemt de populariteit van vinyl de laatste jaren weer toe. Niet alleen door ouderen, ook veel jongeren zijn verknocht aan het geluid van de draaitafel. In multimediawinkels zijn steeds meer betaalbare platenspelers te koop.
"Iedereen is welkom op deze vinylparty", aldus dj en medeorganisator Aalt Kompagne. "Onze dj's brengen de muziek van de jaren '70 & '80 tot leven, Soul, Funk, New Wave, Pop of Rock" . Webmaster Jan ter Beek: "De oude discoverlichting wordt speciaal voor die avond weer van zolder gehaald, vanaf het moment dat je de zaal binnenkomt proef je de sfeer van toen". De organisatie, bestaande uit Dinant Besselink, Jan ter Beek, Aalt Kompagne en Wijnand Reijerink hoopt ook dit jaar weer op veel belangstelling.
Dus kom met je vrienden van toen en nu naar de 12e editie van de Doofpot / Kettel. Locatie Eet- en Feestcafé de Klok, Grotestraat 84 in Eibergen. Aanvang 20.00 uur. In het voorcafé van Eet en Feestcafé de Klok, bij de DJ's en webmaster zijn de kaarten verkrijgbaar voor 3 euro. Aan de zaal kosten de kaarten op 10 maart 5 euro. Voor info www.dedoofpot.net, of like de Doofpot op Facebook.


Boemerang houdt derde Picker Volleybal Event in Eibergen

EIBERGEN - Vrijdag 19 januari vindt in de sporthal in Eibergen het derde Picker Volleybal Event plaats. Het is een recreatief volleybaltoernooi georganiseerd door de volleybalvereniging Boemerang in samenwerking met sportcafé De Picker. Het toernooi is bedoeld voor gemengde teams, waarin tenminste twee dames moeten spelen. Teams kunnen in de recreatieve klasse of wedstrijdklasse uitkomen.

Recreatief wordt met aangepaste spelregels gespeeld, zo mag er bijvoorbeeld niet gesmasht worden en mag de bal niet met de voet gespeeld worden. In de wedstrijdklasse wordt volgens de NEVOBO-spelregels gespeeld.
Het toernooi is bedoeld voor teams bestaande uit spelers uit buurten, vriendengroepen, familie collega's en kennissen. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur en duren tot rond 24.00 uur. De wedstrijdindeling is zodanig dat men regelmatig aan het spelen is.
Hoewel de inschrijftermijn op 8 januari is gesloten kunnen last-minute aanmeldingen door de organisatie wel verwerkt worden. De kosten per team bedragen 20 euro en aanmelden kan op het email-adres: aanmelden@vvboemerang.nl.


Der Angstgegner Herbstmeister in
Paklack zaalvoetbalcompetitie

BELTRUM - Bij zaalvoetbalcompetitie Paklack maakt Der Angstgegner haar naam waar als Herbstmeister. In het seizoen 2010-2011 en 2012-2013 maakte dit team ook al furore door met de titel aan de haal te gaan.

In de stand wordt de ploeg gevolgd door Treffers, dat al jaren achtereen tweede is geëindigd en nu weer op deze positie staat. Treffers en Der Angstgegner hebben evenveel punten, maar Der Angstgegner heeft een doelsaldo van +49 en Treffers +24. Er zijn nog 8 speelrondes te gaan en beide ploegen worden nauwlettend gevolgd door met name KWW'12, WSW en Loofklappers. Op basis van doelsaldo staat Pit BMB onderaan met hetzelfde punten totaal als Weidebleuters.

Uitslagen speelronde 7: Pit BMB-WSW 0-10, Alle Remmen Los-FC Klunt 5-4, Swift Boys-Weidebleuters 3-2, Boskamp-Treffers 1-4, Losse Flodders-Der Angstgegner 1-17, Briketten-Loa Moar Lopen 2-5, Stark Wark-Loofklappers 2-10, Heubels-KWW'12 0-5.

Stand: 1. Der Angstgegner, 2. Treffers, 3. KWW'12, 4. WSW, 5. Loofklappers, 6. Heubels, 7. Alle Remmen Los, 8. Boskamp, 9. Stark Wark, 10. Losse Flodders, 11. Briketten, 12. FC Klunt, 13. Swift Boys, 14. Loa Moar Lopen, 15. Weidebleuters, 16. Pit BMB.


Workshop Kadasteronderzoek

REGIO - De workshop Kadasteronderzoek wordt gegeven op de maandagen 15 en 29 januari van 9.30 tot 12.00 uur en 5 februari van 19.30 tot 21.30 uur (bij voldoende deelnemers). De cursus wordt gegeven in Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, gebouw 't Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem.

Het kadaster is voor genealogen een belangrijke bron omdat hierin het bezit en gebruik van onroerende eigendommen is vastgelegd. Het trad in 1832 in werking en had als doel een rechtvaardige heffing van grondbelasting mogelijk te maken.
De workshop heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte. Aan de hand van opdrachten leert men informatie zoeken over percelen, de eigendomssituatie en de veranderingen hierin.
Cursisten leren werken met de verschillende vormen van kadastrale registraties die het Erfgoedcentrum in huis heeft.
De inventarissen van het gemeentelijke kadaster van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk zijn in te zien op www.ecal.nu.
Opgave: Studiezaalbalie, via info@ecal.nu of 0314-787078. De workshop gaat door bij voldoende deelnemers. Deelname is alleen mogelijk na opgave en de opgave is pas definitief nadat men een bevestiging heeft ontvangen.

Kosten zijn 15 euro. Voor leden NGV en donateurs Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers: 12,50 euro, te betalen op de cursusdag.