De gelukkige prijswinnaar de heer Veldhuis met leden van de OVN. Foto: PR OVN
De gelukkige prijswinnaar de heer Veldhuis met leden van de OVN. Foto: PR OVN Foto:

Eindejaarsprijs uitgereikt

NEEDE - Op vrijdag 29 december vond de laatste trekking van de Decemberactie in Neede plaats. Bij deze trekking, ook wel de eindejaarstrekking genoemd, werd zowel de hoofdprijs als de straatprijs bekendgemaakt. De hoofdprijs is gewonnen door de heer D.A. Veldhuis aan de Bonkertskamp in Neede. De hoofdprijs was dit jaar een boodschappenpakket t.er waarde van 500 euro en werd op oudejaarsdag door de Needse Ondernemers overhandigd. Naast deze gelukkige winnaar profiteerde de hele straat mee, waarbij alle bewoners van de Bonkertskamp verrast werden met warme oliebollen.

Aan de actie werd deelgenomen door onderstaande Needse ondernemers, die gezamenlijk meer dan honderd prijzen beschikbaar hebben gesteld. Alle trekkingslijsten zijn te vinden op www.ondernemendneede.nl.


Open Oudejaarsdrive Bridgeclub
Neede en Omstreken succes

NEEDE - Op 28 december hield Bridgeclub Neede en Omstreken haar jaarlijkse Oudejaarsdrive. Naast de leden van de club deden bridgers uit Neede, Borculo, Ruurlo, Vorden, Eibergen en Haaksbergen mee. Bijzonder was de deelname van een jeugdig paar:Jos Essink en Tim Flores uit Ruurlo.

Na genoten te hebben van koffie of thee met een lekkere appelbeignet van de plaatselijke bakker, werd er gestreden om de beschikbare prijzen. Er werd gespeeld in drie lijnen en diegenen die eindigden op de plaatsen 1, 6 en 11 mochten een prijs uitzoeken.
Winnaars in de A-lijn waren Greet Dutmer en Jopie Peuscher met 62, 57 %. Wim Blaauboer en Wim Dijkman eindigden op de zesde plaats en Hennie Slotman en Ben Wijlens werden elfde.
Hetty en Kees Grimmelijkhuyse waren de winnaars in de B-lijn met 68,75%. Riek en Gerrit Legtenberg werden zesde. Het paar Roos van Wordragen en Marian van Heezik en het combinatiepaar Frida van Dijk en Geert Heetebrij eindigden op een gedeelde tiende/elfde plaats.
In de C-lijn waren Marietje Asschert en Betty Moonen de winnaars met 59,44 %. Anne Bergman en Jopie van Hunnik eindigden op de zesde plaats en Lies Koning en Jan Naarding eindigden op de elfde plaats. Het was een gezellige bridgeavond.


65 jaar en nog lang niet met pensioen

NEEDE - Vrouwen van Nu, afdeling Neede viert op 24 januari 2018 haar 65e verjaardag. Ging de afdeling op 22 januari 1953 met 17 leden van start, dit jaar viert ze met 110 leden haar jubileum.

Landelijk zijn er 42.000 leden, verdeeld over 525 afdelingen. Hiermee is Vrouwen van Nu de grootste vereniging van vrouwen in Nederland. Waar vroeger veel aandacht was voor modernisering en verbetering in zaken als huishoudelijk taken, tegenwoordig denken de vrouwen vooral in termen van leefbaarheid, duurzaamheid, creativiteit, cultuur en breed maatschappelijke ontwikkelingen.

Vrouwen van Nu, Neede is een vitale en dynamische vereniging, met een diversiteit aan interessegroepen. De commissies organiseren onder andere leeskring, museum bezoek, creatieve workshops. Op de afdelingsavonden worden presentaties of lezingen gegeven over een breed scala aan onderwerpen.

Vrouwen van Nu, Neede groeit met haar tijd mee, door educatie en het volgen van actuele zaken.


MantelZorgCafés maandelijks open in Neede en Eibergen

NEEDE/EIBERGEN - Onlangs zijn er in Eibergen en Neede MantelZorgCafés geopend. De cafés zijn maandelijks geopend voor mantelzorgers. MantelZorgCafés bieden ontspanning, ondersteuning, lotgenotencontact, informatie en advies voor de mantelzorger. MantelZorgCafé Hofmaat in Neede is geopend op woensdag 17 januari van 13.30 tot 15.30 uur aan de Hofmaat 4 in Neede. MantelZorgCafé De Meergaarden is open op dinsdag 6 februari van 13.30 tot 15.30 uur aan de Willem Sluijterstraat 6 in Eibergen.