Eerste lustrum Dorpsböke Beltrum

BELTRUM- Om te vieren dat de Dorpsböke vijf jaar bestaat worden alle leden uitgenodigd voor een kopje koffie met wat lekkers. Dit kan tijdens de openingsuren op 15,17 en 18 januari.

Voor de kinderen is er op 18 januari een speciale gast, tijdens de schoolbieb. Ook andere belangstellenden voor de Dorpsböke zijn van harte welkom. Loop gerust binnen in het kulturhus aan het Mariaplein in Beltrum.

Openingstijden Dorpsböke: maandag van 14.00 uur tot 15.30 uur, woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur, donderdag van 14.00 tot 15.30 uur.


Cursus Leren omgaan met je geld

ACHTERHOEK - Veel mensen vinden het lastig om al hun geldzaken op een rijtje te zetten en te houden. Ze willen graag aan het eind van de maand geld overhouden in plaats van rood te staan. Humanitas Oostelijke Achterhoek helpt mensen graag met het leren omgaan met geld.

Wie graag inzicht wil krijgen in de eigen inkomsten, uitgaven en besparingen, kan zich inschrijven voor deze cursus. Deelnemers bestuderen hun eigen inkomsten- en uitgavenpatroon en leren door middel van oefeningen en wat opdrachten die ze thuis doen, hoe zij hun financiële situatie kunnen verbeteren.

De cursus 'Omgaan met je geld' duurt drie, of als het nodig is, vier avonden van 19.30 u. tot 21.30 uuur. De eerste avond is op 6 februari, de andere avonden zijn 13 en 20 februari en eventueel 27 februari.
De cursus wordt gegeven in één van de volgende gemeenten: Oost Gelre, Winterswijk, Aalten of Berkelland en wel in die gemeente waar de meeste aanmeldingen vandaan komen.

Aanmelden kan bij Annelies van Teeseling via tel.06-47695641 of mailen naar anneliesvanteeseling@kpnmail.nl.


Geert vierde in Barlo

REKKEN - Zaterdag 6 januari heeft Geert Rexwinkel in het L springen een vierde prijs gewonnen te Barlo in Duitsland.

Dit deed hij met zijn paard Connie. Geert komt uit voor de Molenruiters uit Rekken.


Mayke en Heurby tweede in Vragender

REKKEN - Mayke Leusink heeft met Heurby een tweede prijs gewonnen op de springwedstrijd in Vragender.

Zij nam deel in de klasse B categorie ABC.Mayke rijdt voor de Molenruiters uit Rekken.