Nachtoele-actie in de Willibrorduskerk. Foto: Joris Telders
Nachtoele-actie in de Willibrorduskerk. Foto: Joris Telders Foto: Joris Telders

Nachtoele-actie op unieke locatie

Reurpop start kaartverkoop in Willibrorduskerk

RUURLO - Vorig jaar startte Reurpop, speciaal voor fans van het festival, een nachtelijke kaartverkoop met fikse kortingen. Deze 'Nachtoele'-actie wordt donderdag 11 januari tussen 22.00 en 00.00 uur eenmalig herhaald in het voorportaal van de Willibrorduskerk. Kaarten voor de vrijdag, zaterdag en zondag kunnen voor 10 euro gekocht worden. De actie gaat daarna online verder tot 6.00 uur. Reurpop is op 8, 9 en 10 juni.

Voorzitter Martijn Klein Brinke van stichting de Vrienden van Reurle is verheugd dat de kaartverkoop op zo'n unieke locatie van start gaat: "We voelen ons vereerd dat de stichting achter de Willibrorduskerk ons deze kans biedt. Het sluit aan op de saamhorigheid die wij met Reurpop na willen streven."
Kaartkopers worden bij de Willibroduskerk -gebouwd in 1869 naar het ontwerp van Pierre Cuypers, eveneens architect van het Rijksmuseum- verrast door De Heikamp. Martini en Bert van Zijtveld zorgen voor een sfeervolle ontvangst, zodat men zich alvast kan opwarmen voor een feestelijk Reurpop.
De kerk zal extra sfeervol zijn dankzij speciale verlichting en ontspannende muziek. Een belangrijke bonus bij deze unieke beleving: een Nachtoele-ticket dat in het voorportaal van de kerk gekocht is, geeft je toegang tot een exclusieve secret area op het Reurpop-terrein. Dit privilege krijgen online kaartkopers niet. Ook is deze secret area niet toegankelijk voor Vroege Vogel- en reguliere kaarthouders.

Gelukkig is de Vroege Vogel-actie er voor de laatkomers. Die actie start 12 januari om 06.00 uur en duurt tot en met zondag 21 januari 23:59 uur. Dagkaarten kosten in deze periode 12,50 euro per stuk en zijn te koop bij Focus Fashion Ruurlo en Groenlo, Everwennink Ruurlo, Welkoop Vorden en via Reurpop.nl. Daarna start de reguliere verkoop. De kaartprijs bedraagt dan 17,50 euro per festivaldag.

Voortijdig uitverkocht
Vorig jaar kwamen er zo'n 2.000 mensen af op de Nachtoele-actie, die toen bij Focus Fashion en Everwennink in Ruurlo en online plaatsvond. Mede daardoor raakten zowel de zaterdag- als zondagkaarten voortijdig volledig uitverkocht. De organisatie verwacht dit jaar eenzelfde run op dagkaarten in de Willibrorduskerk.
Klein Brinke: "Dus, 'als je toch al gaat', vlieg dan donderdagavond 11 januari als een kerkuil naar de Groenloseweg 3 en scoor je Nachtoele-tickets! Let wel op: er zijn maximaal 4 kaarten per dag per persoon te koop."