Foto: PR Jazz Eibergen’. Foto: Scorta Roberto
Foto: PR Jazz Eibergen’. Foto: Scorta Roberto Foto: Scorta Roberto

Jazz Eibergen met Gianni Vancini in De Stier

EIBERGEN - De Italiaanse saxofonist Gianni Vancini opent donderdag 18 januari het nieuwe jaar van Jazz Eibergen en café De Stier. Vancini speelde en werkte samen met onder meer Sting en Andrea Bocelli. Hij bestudeerde ook de saxofoonliteratuur van klassieke componisten, zoals Debussy en Piazzolla. Vancini wordt in Eibergen begeleid door Sietse Huisman (drums), Tico Pierhagen (toetsen) en Ronald Jonker (bas). De jazzavond begint om 20.30 uur en de entree is 10 euro.


Goede start 2018

EIBERGEN - Het jaar 2018 is voor het mixed-team van BC Yapton goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen het sterke BC Twente 67 uit Almelo bleven de vier enkelwedstrijden in evenwicht. Twee maal winst en twee maal verlies. Weer moest het verschil worden gemaakt in de beide dubbels en mixen. En met succes. Het Eibergse team hoefde slechts één van de vier wedstrijdpunten aan de tegenstander te laten met als resultaat 5-3 wist. De uitslag van de volgende wedstrijd was bij het ter perse gaan nog niet bekend. Maandag werd in Goor gespeeld tegen koploper Union.


Mayke met meerder pony's naar Gelderse kampioenschappen

REKKEN - Tijdens de derde en tevens laatste selectiewedstrijd springen, afgelopen weekend in Vragender is Mayke in de klasse B eerste geworden met Heurby en derde met Chico. Door deze prestatie is Mayke maar liefst twee keer kringkampioen geworden in respectievelijk klasse B categorie A/B met Heurby als in de categorie C met Chico. Hierdoor mag ze op 3 februari deelnemen aan de Gelderse Kampioenschappen te Putten. Met haar andere C pony, is ze tweede geworden van de kring en daardoor mag zij ook met deze pony, Magic, naar de Gelderse kampioenschappen in Putten.


Kandidatenlijst
GroenLinks bekend

BERKELLAND - De ledenvergadering van GroenLinks in Berkelland heeft onlangs haar kandidatenlijst voor de verkiezingen vastgesteld. Lijststrekker Leo Morren, (50) uit Borculo was al eerder gekozen door de leden. Hij is het nieuwe gezicht van GroenLinks. Na hem op de lijst staan: op nummer twee Jan Lenselink (69). Op de derde plek: Andra Eisink-Weg (45) op de lijst. Dan komt de echte verjonging met de nummers 4 en 5. Siebe Brockötter (22) op vier is een geboren en getogen Needenaar. Marissa Kalkman (19) uit Borculo stat op vijf. Zowel Siebe als Marissa draaien zich al enige tijd warm in de steunfractie. Tot slot staat op nummer 6 Paul Knuvers, zittend raadslid en al vanaf 2004 actief in de fractie.