Zilver voor Artemis Clark. Foto: Lavinia Kosters
Zilver voor Artemis Clark. Foto: Lavinia Kosters Foto:

Artemis Clark wint zilver

NEEDE - In de SaZa turnhal in Doetinchem werd op zaterdag 13 januari de eerste voorrondes gehouden voor de vijfde divisie meisjes turnen. NGV Neede was vertegenwoordigd met 14 meisjes.

Aafke Tuinte, Indy Voordouw, Nanou van der Morst en Charity Holtmaat turnde in de eerste wedstrijd, Jeugd 1, een goede wedstrijd en eindige allemaal in de middenmoot. In de tweede wedstrijd, Instap D2, turnde Artemis Clark, Lot Velthuis, Merle Molenveld, Vivienne Verdouw, Femke van der Sluis, Mila Dubbeld en Ninthe Meekes. Deze wedstrijd verliep voor de meeste meisjes van NGV Neede bijzonder goed. Artemis Clark wist een zilveren medaille te behalen. Zowel op de balk als de vloer eindigde ze als tweede. Bij sprong eindigde ze als derde en bij de brug als zesde. Zeer gelukkig was ze met deze medaille. Vorig jaar is ze meerdere malen hoog geƫindigd, maar helaas zonder medaille. Dit seizoen begint goed met een welverdiende zilveren medaille. Lot Velthuis zag de medaille aan haar neus voorbij gaan en eindigde op een vierde plaats en Merle Molenveld op een zesde plaats.
Paula Janssen, Fiene Hassink, en Mandy Kolijn turnde in de derde wedstrijd Pupil2 D2. Vooral Paula Janssen wist een goede wedstrijd te turnen en eindigde op een vierde plaats.
In de laatste wedstrijd, Jeugd 2, supplement G turnde Elin Fokkink een prima wedstrijd.
De tweede voorronde is op 3 maart in de turnhal te Winterswijk.