Foto: PR.
Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Hans Kramer te gast bij Groei en Bloei Berkelland

HAARLO - Groei & Bloei Berkelland-Haaksbergen houdt donderdag 25 januari bij Prinsen in Haarlo een lezing met als thema 'Onderhoud en vermeerderen van vaste planten, hebben ze wel het eeuwige leven?' Dat verzorgt wordt door Hans Kramer. Aanvang: 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Entree: Leden gratis op vertoon van Groei en Bloei pasje. Niet-leden 3,50 euro.

In 1981 is Hans Kramer, als jonge twintiger begonnen met de kwekerij De Hessenhof. Onder de term 'vaste planten´ gaat een hele wereld aan planten schuil. Aanwezigen krijgen antwoord op vragen als: wat kunnen we doen om de planten in goede conditie te houden zodat ze jaar in jaar uit rijk zullen bloeien. Hoe kunnen we de bloei rekken of uitstellen. Hoe krijgen we planten een tweede keer in bloei en wat kunnen we voor voorzorgsmaatregelen nemen dat de planten niet omvallen of ten onder gaan aan meeldauw. Hoe maskeren we gaten van voorjaarsbloeiers die vroeg afsterven. Al dit soort onderwerpen worden behandeld. Na de pauze gaan belangstellenden kijken hoe zij hun favoriete planten kunnen vermeerderen. De drie methodes, zaaien stekken en scheuren komen uitvoerig aan bod met hun voor- en nadelen. Waarom kunnen sommige planten beter gestekt worden en anderen juist gezaaid. Hoe kan zaad worden gewonnen en hoe bewaart men het Zaad en wat is de beste tijd om te zaaien. En is stekken wel zo moeilijk als het lijkt?


Levensmiddelenpakketten sparen voor voedselbank bij Protestantse Gemeente

EIBERGEN/REKKEN - Evenals vorig jaar spaart de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken zegeltjes voor levensmiddelenpakketten van de Plus supermarkt. Er konden toen 104 pakketten worden afgeleverd bij de Voedselbank Oost Gelderland in Lichtenvoorde. Dit jaar wil de organisatie van de spaaractie zeker het aantal van vorig jaar evenaren, het liefst zelfs overtreffen. De voedselbank heeft ongeveer 350 cliënten die allemaal een pakket kunnen gebruiken. Iedereen die mee wil sparen kan zegeltjes inleveren in de Huve in daarvoor bestemde busjes of onder de torens van de Oude Mattheüs en de Antonius in Rekken.


Sterrenpalet haalt papier op

EIBERGEN - Ook in 2018 gaan de kinderen van groep 7 en 8 van het Sterrenpalet weer de wijk in om oud papier op te halen. Op woensdag `17 januari vanaf 12.30 uur zijn de kinderen te vinden in de straten rondom de school. Zij zijn te herkennen aan de felgekleurde hesjes die zij dragen voor de veiligheid. Het oud papier wordt opgehaald in de straten waar kinderen eerder die week een briefje in de bus hebben gedaan. Voor de kinderen zou het fijn zijn als het papier in dozen of goed gebundeld aan straat wordt gezet zodat zij het goed kunnen optillen. Oud papier kan ook elke schooldag naar school gebracht worden, tussen 8.00 en 11.00 uur staan er karren bij de ingang van het schoolplein waar het papier gebundeld ingezet kan worden. Van het geld dat het oud papier oplevert worden weer leuke dingen met en voor de kinderen gedaan, zoals de aanschaf van speelmateriaal voor op het schoolplein, schoolreisjes en andere uitjes en bij het verlaten van de school ontvangen de kinderen van groep 8 een fotoboek met herinneringen.


Pasman en Ballast winnen derde kaartavond in Beltrum

BELTRUM - Koppel Harrie Pasman/Bennie Ballast winnaar met een bijzonder hoge score van 1485 punten van de derde kaartavond van het seizoen 2017-2018 georganiseerd door DIOS-Beltrum.

Afgelopen zaterdagavond 13 januari waren er weer vele kaartliefhebbers gekomen naar het Kulturhus de Wanne in Beltrum om het kaartspel 'twintigen' te spelen. Er werd gespeeld in koppels van twee personen. Het werd een gezellige avond met veel strijd om de punten. Twee koppels scoorden boven de 1400 punten. Het koppel Harrie Pasman/Bennie Ballast werd uiteindelijk winnaar met maar liefst 1485 punten. Het koppel Stefan von Kann/Ruud Nijenhuis eindigde op de tweede plaats met 1411 punten en het koppel Jan Heutinck/Jan Woertman eindigde op de derde plaats met 1356 punten.

De uitslag van de derde kaartavond van een serie van vijf kaartavonden is als volgt: 1.Harrie Pasman/Bennie Ballast 1485, 2. Stefan von Kann/Ruud Nijenhuis 1411, 3. Jan Heutinck/Jan Woertman 1356, 4. Jan Elshof/Wim te Woerd 1317, 5. Harrie te Boome/Harrie te Vogt 1287, 6.Paula Ribbers/Toni te Boome 1278, 7.Joop Bennink/Diny Bennink 1268, 8.Theo Baks/Jan von Kann 1267, 9.Laurens Hanselman/Paulien Ribbers 1148. De volgende kaartavond wordt gehouden op zaterdag 10 februari 2018.