Tweede Vlearmoesbus

Vervolg voorpagina

Sommige mensen kijken daar wel even van op, maar daar raken ze al snel aan gewend", zegt ze met een lach. Timmer benadrukt vooral de sociale cohesie die de Vlearmoesbus teweegbrengt. Ze brengt mensen naar de fysio of voor een boodschap naar de supermarkt. Ouderen komen zo niet in een sociaal isolement terecht. "En wij hebben de tijd om bijvoorbeeld de boodschappen op het aanrecht te zetten of zelfs met de passagier mee de winkel in om te helpen", legt de 57-jarige Timmer uit. "Wij plannen de ritten zelf in, dat gaat niet via een grote centrale. Daardoor houden wij zelf de planning goed in de gaten en kunnen wij de ritten goed inplannen. Ik vind het geweldig werk om te doen, vooral omdat je mensen kunt helpen. Dat vind ik belangrijk."

Spagaat
Een voorwaarde voor de komst van de eerste Vlearmoesbus destijds was dat het vervoersmiddel geen concurrent mocht zijn voor andere vervoerders zoals de busmaatschappijen. De bus moet een toegevoegde waarde zijn voor het ontsluiten van het buitengebied. Voorzitter Bruntink: "Onze doelgroep staat voorop en daarvoor hebben wij een tweede bus nodig. Maar toch zitten wij in een spagaat. Ouderen willen graag vervoer naar het crematorium in het nieuwe crematorium in Haarlo. Dat valt officieel buiten de gemeente grens."

Graag een keer gebruik maken van de Vlearmoesbus? Bel dan naar 06-57326873. Let wel op, de Vlearmoesbus mag alleen rijden binnen de grenzen van de voormalige gemeente Neede. Kijk ook op www.buurtplusneede.nl.
Hoewel de buurtbussen de en Vlearmoesbussen bemand worden door ruim 60 vrijwilligers is de stichting opzoek naar nieuwe aanwas. Kijk daarvoor op de site voor meer info.