Ondernemers dagen lijsttrekkers uit

BERKELLAND - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert het Platform BV Berkelland in samenwerking met de Industriële Kring Berkelland op 5 maart een lijsttrekkersdebat met het thema 'Economie'.

De aanwezige lijsttrekkers hebben allereerst de gelegenheid om zichzelf en hun partij middels een korte pitch voor te stellen. Daarna krijgen ze aan de hand van prikkelende stellingen en vragen vanuit het publiek de kans om hun verkiezingsprogramma te verdedigen met betrekking tot hun visie op het te voeren economisch beleid. 'Nieuw besturen, Nieuw ondernemen' is het adagium waarmee de ondernemers de laatste jaren hard aan de weg timmeren. Het gaat om integrale samenwerking tussen alle betrokken partijen die de economie van Berkelland moet stimuleren.
Datum, locatie en tijd: Maandagavond 5 maart - HCR Prinsen, Haarlo. Inloop van 19.30 tot 20.00 uur. Aanvang programma 20.00 u. Einde rond 22.00 u. Opgave deelname niet nodig. Geïnteresseerden kunnen van te voren hun vragen indienen via: info@platformbvberkelland.nl.


College wil plan van aanpak 'dubbele bewoning'

BERKELLAND - Het college van burgemeester en wethouders van Berkelland merkt al langere tijd dat er allerlei vragen leven over dubbele bewoning van een woning in het buitengebied. Het college wil daarom helderheid scheppen over hoe ze in de toekomst om wil gaan met verzoeken voor dubbele bewoning. Ook wil ze bestaande situaties van dubbele bewoning in beeld brengen.

De bedoeling is om duidelijkheid te verschaffen in welke situaties, op welke locaties en onder welke voorwaarden in de toekomst meegewerkt kan worden aan verzoeken voor dubbele bewoning voor het behoud van leefbaarheid. Daarnaast bestaat de wens om meer grip te krijgen op het ontstaan van nieuwe woningen als gevolg van dubbele bewoning. Het college heeft opdracht gegeven voor het opstellen van een plan van aanpak. Dit plan van aanpak zal in april ter behandeling aan het college aangeboden worden.

Dat dit onderwerp bij inwoners in Berkelland leeft, blijkt ook uit de werkgroep die zich actief bezighoudt met dit thema. Deze werkgroep komt voort uit de pilot Wonen die afgelopen jaar in Beltrum is gehouden, met als doel 'goed wonen in Beltrum, nu en in de toekomst'. Hieruit blijkt dat er in veel situaties onduidelijkheid bestaat over dubbele bewoning en verkoopbaarheid hiervan. De gemeente is hierover met de werkgroep in overleg. Ook onderzoekt de gemeente wat zij kan betekenen bij het vraagstuk rondom verkoopbaarheid en het verkrijgen van een hypothecaire lening bij dubbele bewoning.