Euregio Blaazmuziekfestival

NEEDE/AHAUS - Het eerste Euregio Blaasmuziekfestival bij Karpaten in Ahaus wordt gehouden in het voorjaar van 2018. De muziekverenigingen van Buurse en Neede en Feuerwehr Musikzug Ottenstein e.V. en Musikverein Alstätte e.V. zijn de gastheren tijdens dit festival.

Samen met de Duitse partnerverenigingen uit Alstätte en Ottenstein gaan de verenigingen uit Neede en Buurse op zondag 15 april een muzikaal afwisselend programma in een unieke ambiance van het tentendorp Karpaten bieden. Muziekliefhebbers kunnen genieten van een optreden van 'Landesblasorchester NRW' met de solist Peter Mönkediek uit Ahaus. Als één van de muzikale highlights gaat de Slovaakse musicus Vlado Kumpan met zijn uitzonderlijk talent en zijn orkest een groot concert spelen.
In totaal gaan vijftien muziekformaties uit het Duits-Nederlandse grensregio voor een fantastisch muzikaal evenement zorgen. Verder kunnen de bezoekers ook een grote expositie over muziek bewonderen. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.blasmusikfestival.info.

Karpaten
Het festivalterrein van het eerste Euregio Blaazmuziekfestival, het Tentendorp Karapten, is tot ver buiten de grenzen van NRW (Nord Rhein Westfalen) bekend. Sinds 1962 wordt tussen Ahaus-Alstätte en Ahaus-Ottenstein een evenement gehouden op het terrein. Het begon in een kleine tent maar is nu uitgegroeid tot één van de grootste festivals in zijn soort. In het midden van de jaren negentig kon Karpaten en doorbraak in Nederland en het Ruhrgebied vieren. Het festival begint traditioneel op paasavond en eindigt in 2018 op 30 april. Karpaten weet zijn bezoekers te entertainen met een mix van live bands, DJ's en solo artisten. Het uitgebreide tentendorp is nu al 5500 vierkante meter groot en opgedeeld in verschillende muziekgenres verdeeld over acht areas.


Plankenkoorts Noordijk speelt
'De erfenis van tante Bella'

NOORDIJK - Toneelvereniging Plankenkoorts uit Noordijk geeft zaterdag 3 maart twee voorstellingen in gemeenschapshuis 't Haarhoes, Haardijk 2 in Noordijk. Zij spelen het stuk 'De erfenis van tante Bella', van schrijver H. Roede van toneeluitgeverij Vink.

De voorstellingen beginnen om 14.30 uur en 20.00 uur. De zaal is beide keren een half uur voor aanvang geopend. De entreekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf 12 februari tot en met vrijdag 2 maart bij: Tabakorie Rona in Neede. Anne Mieke Wesseldijk, G.L. Rutgersweg 10 op de maan-, dins- en donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur,
Ool kan men via maila kaarten reserveren via plankenkoortsnoordijk@outlook.com. Kaarten worden dan bij de entree klaargelegd.
De kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en € 8,50 aan de zaal. Dit is inclusief koffie/thee. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Aan het aantal zitplaatsen is een maximum gesteld.


Five Tops Open Dartsweekend

NOORDIJK - Dartclub Five Tops houdt voor de vierentwintigste keer een darttoernooi. Dit toernooi wordt gehouden bij Café Restaurant Hassink in Noordijk, op 17 en 18 februari.

Op zaterdag 17 februari is er een koppeltoernooi, voor iedereen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per koppel en er is plaats voor 64 koppels. Op zondag 18 februari vindt het traditionele single toernooi plaats. Deelname staat open voor personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro er is plaats voor maximaal 80 deelnemers. Op zaterdag gaat de zaal open om 18.00 uur en begint het toernooi om 19.30 uur. Inschrijven kan tot 19.15 uur. Op zondag gaat de zaal open om 11.30 uur, en begint het toernooi om 13.00 uur. Inschrijven kan tot 12.45 uur. Er wordt gespeeld volgens een poulesysteem 501 best of 5 met aansluitend een winnaars- en verliezersronde. Voorinschrijving en meer info zie de Five Tops Facebook.


Reis rond de wereld met Gareo

REKKEN - Op zondagmiddag 18 februari neemt gymvereniging Gareo tijdens haar jaarlijkse uitvoering het publiek spreekwoordelijk mee op ballonvaart langs alle continenten van de wereld. Bijna vijftig jeugdleden demonstreren hun gymnastiekkunsten en het plezier in de sport. Thema is dit jaar 'Reis rond de wereld'. Iedere deelnemer is voor eventjes niet alleen Rekkenaar, maar ook Europeaan, Amerikaan, Aziaat, Afrikaan of Oceaniër. Gymzaal 't Asterloo ondergaat met hulp van Future Fun Ballooning en Lonnie Ballonie's Feestatelier een verandering, waardoor bezoekers zich in de wolken wanen. De uitvoering start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De zaal gaat om 13.00 uur open. Locatie: gymzaal 't Asterloo aan de Rekkenseweg 48. Entree is 3 euro, inclusief het eerste kopje koffie of thee. Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang. In de pauze is er een verloting ten behoeve van de vereniging, er is geen mogelijkheid te pinnen.


MantelZorgCafé in Neede

NEEDE - Onlangs is het MantelZorgCafé in Neede geopend. Iedere derde woensdag van de maand kunnen mantelzorgers die elkaar willen ontmoeten van 13.30 tot 15.30 uur terecht in Livio locatie de Hofmaat in Neede.

Het MantelZorgCafé is voor hen die mantelzorg bieden aan partner, kinderen, ouder(s), familieleden of vriend of vriendin. Vooral het ontmoeten van andere mantelzorgers en ontspanning staat centraal tijdens deze middagen. Gastvrouwen en/of gastheren staan klaar in het MantelZorgCafé om de mantelzorgers een aangename middag te bezorgen. De inloop is mogelijk vanaf 13.30 uur. De coördinatie van het MantelZorgCafé is in handen van Livio. In de uitvoering wordt er samengewerkt met het Voormekaar team en wijkverpleegkundigen. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 21 februari, de Hofmaat ligt aan de Hofmaat 4 in Neede.


Schuif aan bij Noaberett'n in Lochuizen

LOCHUIZEN - De activiteitencommissie van het Noaberhoes Lochuizen, kookt op vrijdag 23 februari bij het Noaberhoes voor buurtgenoten en leden van de aangesloten verenigingen.

Op met menu staat een traditioneel Hollandse maaltijd. "Met het Noaberett'n bieden we de deelnemers een gezellige avond aan, waar ze lekker kunnen aanschuiven en elkaar weer eens spreken in een ongedwongen sfeer", aldus Floris Poelman, voorzitter van de activiteitencommissie. Opgeven kan bij Floris Poelman op 06-22494645 tot en met woensdag 21 februari. De kosten van de maaltijd bedragen 9 euro, inclusief een drankje. Voor kinderen zijn de kosten € 3,50.

Locatie: Noaberhoes Lochuizen, Diepnheimseweg 32a, Neede.